Onne en Zeker’s Bedtijd Plan

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Terwijl de zon onderging op een mooie dag, maakten een jonge jongen genaamd Onne en zijn oudere zus Zeker zich klaar om naar bed te gaan. Terwijl ze hun tanden poetsten en hun pyjama aantrokken, kon Onne niet anders dan zich verdrietig voelen. Eerder die dag had hij onenigheid met zijn vriend en ze zeiden allebei wat kwetsende dingen.

Zeker merkte het verdriet van haar broer op en vroeg hem wat er aan de hand was. Onne vertelde haar over de ruzie en hoe hij niet kon stoppen met erover na te denken. Zeker luisterde aandachtig en herinnerde Onne aan de vijf transformaties.

“Onne, weet je nog wat we hebben geleerd over de stem van onzekerheid?” vroeg ze.

Onne knikte met zijn hoofd: “Ja, het is de stem in mijn hoofd die me vertelt dat ik niet goed genoeg ben.”

“Dat klopt,” zei Zeker, “En hoe zit het met de stem van zekerheid?”

“Het is de stem die me vertelt dat ik capabel en geliefd ben,” antwoordde Onne.

“Precies,” zei Zeker, “En naar welke stem wil je luisteren?”

Onne dacht even na en zei: “Ik wil luisteren naar de stem van zekerheid.”

“Goede keuze,” zei Zeker, “laten we nu eens nadenken over wat we kunnen doen om dingen beter te maken met je vriend.”

Samen bedachten Onne en Zeker een plan. De volgende dag zou Onne zich verontschuldigen bij zijn vriend en om vergeving vragen. Ze besloten ook om een speciaal speeltje mee te nemen als cadeau om te laten zien hoeveel ze hun vriendschap waardeerden.

Toen Onne in slaap viel, voelde hij een gevoel van vrede en troost, wetende dat hij een plan had om dingen goed te maken met zijn vriend. En hij wist dat hij altijd op zijn zus kon rekenen om hem door elke moeilijke situatie heen te helpen.

De volgende dag ging Onne door met zijn plan en was verbaasd over hoe vergevingsgezind zijn vriend was. Ze omhelsden en speelden samen alsof er nooit iets was gebeurd. Onne voelde zich dankbaar voor de kans om dingen recht te zetten en beloofde zichzelf dat hij altijd zou proberen te luisteren naar de stem van zekerheid.

Terwijl de sterren voor hun raam twinkelden, kropen Onne en Zeker in bed, zich gelukkig en tevreden voelend. Ze wisten dat het niet uitmaakte met welke uitdagingen ze in de toekomst werden geconfronteerd, ze konden altijd vertrouwen op de vijf transformaties om hen te begeleiden naar het maken van goede keuzes en de beste versie van zichzelf te zijn.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?