Onne en Zeker’s Camping Adventure

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Het was een heldere en zonnige dag toen Onne en Zeker besloten om te gaan kamperen. Onne was enthousiast om het buitenleven te verkennen, maar hij was ook een beetje nerveus om in het bos te slapen. Zeker, zijn vertrouwde metgezel, beloofde hem veilig te houden.

Terwijl ze hun tent opzetten, keek Onne om zich heen en zag hoge bomen, tjilpende vogels en een kabbelend beekje in de buurt. Het landschap was adembenemend en Onne voelde zijn zorgen wegsmelten.

Toen de zon begon onder te gaan, bouwde Zeker een gezellig kampvuur en roosterden ze marshmallows om heerlijke s’mores te maken. Onne giechelde toen de kleverige marshmallows aan zijn vingers kleefden, en hij voelde zich dankbaar dat hij zo’n goede vriend als Zeker had.

Maar toen het tijd was om te gaan slapen, begon Onne zich bang te voelen. Hij had nog nooit in het bos geslapen en de donkere schaduwen en ritselende bladeren maakten hem nerveus.

Zeker troostte Onne en herinnerde hem aan de vijf transformaties die ze konden gebruiken om hem een veilig gevoel te geven. Hij zei tegen Onne dat hij diep moest ademhalen en zich een vredige plek moest voorstellen, zoals een rustig strand of een rustige weide.

Onne probeerde te doen wat Zeker suggereerde, en al snel begon hij zich meer ontspannen te voelen. Hij luisterde naar de geluiden van de nacht en besefte dat ze niet zo eng waren als hij dacht. Hij voelde Zeker’s warme vacht naast zich en hij wist dat hij veilig was.

Terwijl ze in slaap vielen, droomde Onne van alle leuke avonturen die ze tijdens hun kampeertrip zouden beleven. En hij voelde zich gelukkig wetende dat Zeker altijd aan zijn zijde stond om hem veilig te houden en hem te helpen zich dapper te voelen.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?