Onne en Zeker’s eerste schoolavontuur

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Het was een heldere en zonnige dag en Onne en Zeker waren op weg naar hun eerste schooldag. Onne voelde zich een beetje nerveus omdat hij niet wist wat hij kon verwachten. Aan de andere kant was Zeker enthousiast om nieuwe dingen te leren en nieuwe vrienden te maken.

Toen ze op school aankwamen, zagen ze veel kinderen rondrennen en spelen. Onne’s buik begon een beetje grappig te voelen en hij begon zich zorgen te maken over het maken van vrienden en aardig gevonden te worden door zijn leraar.

Zeker merkte Onne’s bezorgde uitdrukking op en vroeg: “Wat is er mis, Onne? Je lijkt een beetje bezorgd.”

Onne antwoordde: “Ik weet het niet. Ik ben gewoon bang om naar school te gaan.”

Zeker glimlachte en zei: “Maak je geen zorgen, Onne. We kunnen de vijf transformaties gebruiken om je beter te voelen.”

Onne keek verward en vroeg: “Wat zijn de vijf transformaties?”

Zeker legde uit: “Het zijn stappen die we kunnen nemen om ons te helpen omgaan met onze zorgen en angsten. Ten eerste negeren we de stem van onzekerheid in ons hoofd. Ten tweede kunnen we het gebruiken als amusement en inspiratie. Ten derde luisteren we naar de stem van zekerheid en zijn we zelfverzekerd. Ten vierde ondernemen we actie om dingen beter te maken. En ten slotte raken we bevriend met zowel de stem van onzekerheid als de stem van zekerheid.”

Onne luisterde aandachtig en knikte. Hij vond het een goed idee.

Toen ze het klaslokaal binnenkwamen, maakte Onne zich nog steeds een beetje zorgen. Maar Zeker herinnerde hem eraan om de stem van onzekerheid in zijn hoofd te negeren en in plaats daarvan als inspiratie te gebruiken. Onne probeerde dingen te bedenken die hij van zijn zorgen kon leren en ze te gebruiken om hem te inspireren nieuwe vrienden te maken en nieuwe dingen te proberen.

Gedurende de dag kwam Onne verschillende uitdagingen tegen. Hij worstelde met wiskunde en wist het antwoord niet op een vraag die de leraar stelde. Hij schaamde zich en wilde zijn hand niet opsteken om te antwoorden.

Zeker merkte Onne’s ongemak op en herinnerde hem eraan om naar de stem van zekerheid te luisteren en zelfverzekerd te zijn. Onne haalde diep adem en stak zijn hand op. Hij beantwoordde de vraag correct en voelde zich trots op zichzelf.

In de pauze voelde Onne zich een beetje eenzaam omdat hij niet wist hoe hij de andere kinderen moest benaderen. Zeker herinnerde hem eraan om actie te ondernemen en de eerste stap te zetten. Onne zag een groep kinderen tikkertje spelen en besloot mee te doen. Hij rende rond met de andere kinderen, lachte en had plezier.

Toen de dag ten einde liep, voelde Onne zich moe maar gelukkig. Hij realiseerde zich dat hij door de vijf transformaties te gebruiken, in staat was om zijn angsten en zorgen te overwinnen. Hij was trots op zichzelf en kon niet wachten om de volgende dag weer naar school te gaan.

Zeker en Onne liepen samen naar huis en kletsten over alle leuke dingen die ze die dag deden. Onne kon niet geloven hoeveel hij in ?®?®n dag had geleerd.

Toen ze thuiskwamen, gaf Onne Zeker een dikke knuffel en zei: “Bedankt dat je me hebt geleerd over de vijf transformaties. Ik voel me nu zoveel beter.”

Zeker glimlachte en antwoordde: “Je hebt het vandaag geweldig gedaan, Onne. Je gebruikte de vijf transformaties om je zorgen te overwinnen en nieuwe vrienden te maken. Ik ben trots op je.”

Onne ging die avond naar bed met een blij en trots gevoel op zichzelf. Hij kon niet wachten om de vijf transformaties op andere gebieden van zijn leven te gebruiken en te zien hoe ze hem konden helpen zijn angsten en zorgen te overwinnen.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?