Onne en Zeker’s nieuwe avontuur: angst overwinnen in een nieuwe stad

Deel Avontuur

Onne en Zeker waren weer in beweging. Ze verhuisden naar een nieuwe stad en Onne voelde zich nerveus om op een nieuwe school te beginnen. Terwijl ze naar hun nieuwe huis reden, racete Onne’s geest met gedachten over hoe zijn nieuwe school eruit zou zien, of hij erin zou passen en of hij vrienden zou maken.

Zeker merkte Onne’s angstige uitdrukking op en vroeg: “Waar denk je aan, Onne?”

“Ik ben gewoon zenuwachtig om op een nieuwe school te beginnen. Ik ken daar niemand en ik weet niet hoe het zal zijn”, antwoordde Onne.

Zeker stelde Onne gerust: “Maak je geen zorgen, Onne. Wij staan bij elke stap voor u klaar. Je zult in een mum van tijd nieuwe vrienden maken en we zullen je helpen je zelfvertrouwen op te bouwen.”

Toen ze bij hun nieuwe huis aankwamen, was Onne aangenaam verrast. Het huis was groter dan hun oude en had een prachtige tuin. Ze brachten de dag door met uitpakken en settelen, en Onne voelde zich iets meer op haar gemak.

De volgende dag reden Onne en Zeker naar de nieuwe school. De zenuwen van Onne waren weer in volle hevigheid. Hij had het gevoel dat hij er niet bij hoorde en iedereen keek naar hem. Zeker voelde Onne’s ongemak en herinnerde hem aan de vijf transformaties.

“Vergeet niet, Onne, de eerste transformatie is om de stem van onzekerheid te negeren. Luister niet naar de negatieve gedachten in je hoofd. De tweede transformatie is om de stem van onzekerheid als inspiratie te gebruiken. Gebruik het om jezelf te pushen om beter te worden. De derde transformatie is om te luisteren naar de stem van zekerheid, en dat betekent vertrouwen hebben in wie je bent,” zei Zeker.

Onne haalde diep adem en herinnerde zichzelf aan wat Zeker had gezegd. Hij liep de school binnen met opgeheven hoofd en een glimlach op zijn gezicht. Hij probeerde gesprekken aan te knopen met enkele andere studenten, maar dat vond hij moeilijk.

Na school gingen Onne en Zeker naar een nabijgelegen park. Onne voelde zich neerslachtig en verslagen. Zeker merkte dit op en zei: “Onne, laten we gaan zitten en praten. De vierde transformatie is actie ondernemen. Wat kunnen we doen om u te helpen zich comfortabeler te voelen?”

Onne dacht even na en zei: “Ik wil lid worden van een club of team op school. Op die manier kan ik nieuwe mensen ontmoeten met dezelfde interesses.”

“Dat is een geweldig idee, Onne! De vijfde transformatie is om bevriend te raken met de twee innerlijke stemmen. Vergeet niet dat er goede en slechte dagen zullen zijn, maar het is belangrijk om aardig voor jezelf te zijn en beide kanten van je gedachten en gevoelens te accepteren, “zei Zeker.

In de daaropvolgende weken sloot Onne zich aan bij het voetbalteam en maakte een paar nieuwe vrienden. Hij begon zich meer thuis te voelen in zijn nieuwe stad en keek er zelfs naar uit om elke dag naar school te gaan. Onne was trots op zichzelf omdat hij actie ondernam en de vijf transformaties gebruikte om zijn angsten te overwinnen.

Toen Onne en Zeker op een dag terugreden naar hun nieuwe huis, wendde Onne zich tot Zeker en zei: “Bedankt dat je me hebt geholpen me zelfverzekerder te voelen en nieuwe vrienden te maken. Verhuizen naar een nieuwe stad was eng, maar ik ben blij dat we het gedaan hebben.”

Zeker glimlachte en antwoordde: “Altijd, Onne. Vergeet niet dat de vijf transformaties je kunnen helpen elke uitdaging te overwinnen. Je bent sterker dan je denkt.”

Onne glimlachte en voelde zich dankbaar voor de steun van zijn zus. Hij was enthousiast voor zijn nieuwe avontuur in deze nieuwe stad.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?