Onne en Zeker’s Vijf Transformaties Avontuur

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Het was een donkere en rustige nacht, maar Onne had moeite met slapen. Hij woelde en draaide, in een poging een comfortabel plekje te vinden, maar zijn geest bleef racen met zorgen en angsten. Hij kon het gevoel niet van zich afschudden dat er iets mis was, en hij wist niet hoe hij het moest laten verdwijnen.

Net op dat moment kwam zijn oudere zus Zeker zijn kamer binnen. Ze had een zachte glimlach op haar gezicht en een warme deken in haar handen.

“H?® daar, broertje”, zei ze zachtjes. “Ik merkte dat je moeite had met slapen. Wil je erover praten?”

Onne aarzelde eerst, maar toen knikte hij met zijn hoofd. Zeker ging naast hem zitten en wikkelde de gezellige deken om hem heen.

“Het is gewoon dat … Ik weet het niet. Ik voel me bang”, fluisterde hij.

Curiteit begrepen. Ze was er ook al eerder geweest. Ze vertelde hem een verhaal over een tijd waarin ze bang was in het donker en niet wist wat ze moest doen.

“Maar toen leerde ik over iets dat de vijf transformaties wordt genoemd,” zei ze. “En het hielp me om me beter te voelen. Wil je er ook meer over leren?”

Onne knikte gretig. Zeker legde hem elke transformatie uit, met behulp van eenvoudige woorden en voorbeelden die hij kon begrijpen.

“Ten eerste negeer je de stem in je hoofd die je vertelt bang te zijn. Dan lach je erom en gebruik je het in plaats daarvan voor inspiratie. Vervolgens richt je je op de goede dingen in je leven en voel je je zelfverzekerd. Daarna onderneem je actie om dingen beter te maken. En ten slotte maak je vrienden met de twee stemmen in je hoofd, zelfs de bange.”

Onne luisterde aandachtig en voelde zich beter bij elk woord. Hij nestelde zich dieper in de deken en liet een kleine geeuw horen.

“Dus, wat zeg je dat we de vijf transformaties samen proberen?” Zeker zei, waardoor hij een speels duwtje kreeg.

Onne glimlachte en sloot zijn ogen. Hij stelde zich voor dat hij de bange stem in zijn hoofd negeerde, erom lachte, zich zelfverzekerd voelde, actie ondernam en vrienden maakte met beide stemmen.

Voor hij het wist, was hij in diepe slaap, met een vredige uitdrukking op zijn gezicht.

De volgende ochtend werd Onne wakker met een veel beter gevoel. Hij had zelfs een grote glimlach op zijn gezicht toen hij naar de keuken liep voor het ontbijt.

“Goedemorgen, sleepyhead!” Zeker geplaagd. “Het lijkt erop dat de vijf transformaties hun magie hebben gewerkt.”

Onne knikte en voelde zich trots op zichzelf omdat hij iets nieuws had geleerd. Hij wist dat hij zich soms nog steeds bang kon voelen, maar nu had hij de tools om zichzelf te helpen zich beter te voelen.

En daarmee ging hij zitten om te genieten van een heerlijk ontbijt, zich gelukkig en zelfverzekerd in zijn eigen huid.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?