Onne en Zeker’s vijf transformaties: onzekerheid overwinnen en vrienden maken.

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Het was een warme zomeravond en de sterren schenen helder aan de hemel. In een gezellig huis, genesteld in een rustige buurt, maakten twee broers en zussen zich klaar om naar bed te gaan. Onne en Zeker waren hun tanden aan het poetsen en in hun pyjama aan het stappen toen Onne nerveus begon te worden om de volgende dag naar school te gaan.

Zeker merkte Onne’s zorgen op en vroeg hem wat er aan de hand was. Onne legde uit dat hij bang was om nieuwe mensen te ontmoeten en vrienden te maken omdat hij niet wist of ze hem leuk zouden vinden.

Zeker luisterde aandachtig en vertelde Onne vervolgens over de vijf transformaties. Ze legde uit dat iedereen een stem van onzekerheid en een stem van zekerheid in zich heeft, en dat het belangrijk is om naar beiden te luisteren.

Onne was nieuwsgierig en vroeg Zeker om meer uit te leggen. Ze vertelde hem dat de stem van onzekerheid is als een stemmetje in je hoofd dat je vertelt dat je niet goed genoeg bent of dat je iets niet kunt doen. Maar de stem van zekerheid is het tegenovergestelde, het is de stem die je vertelt dat je geweldig bent zoals je bent en dat je alles kunt doen waar je je zinnen op hebt gezet.

Onne was nog steeds onzeker over hoe hij deze stemmen kon gebruiken om zich beter te voelen. Dus besloot Zeker hem een verhaal te vertellen. Ze vertelde hem over een vogeltje dat te bang was om te vliegen omdat hij hem niet goed genoeg vond. Maar op een dag hoorde de vogel de stem van zekerheid in hem, die hem vertelde dat hij een grote vogel was en dat hij kon vliegen als hij in zichzelf geloofde. Dus het vogeltje haalde diep adem, luisterde naar zijn stem van zekerheid en vloog hoog de lucht in.

Onne hield van het verhaal en voelde zich erdoor ge?»nspireerd. Zeker leerde Onne vervolgens de tweede transformatie, namelijk het gebruik van de stem van onzekerheid als inspiratie. Ze legde uit dat wanneer je de stem van onzekerheid hoort, je erom kunt lachen en het kunt gebruiken als een manier om te leren en te groeien.

De broers en zussen spraken vervolgens over hoe iedereen anders is en dat het belangrijk is om ruimdenkend te zijn en anderen te accepteren. Zeker herinnerde Onne eraan dat hij geweldig was zoals hij was, en dat hij vrienden zou vinden die hem zouden willen zoals hij is.

Onne voelde zich beter en bedankte Zeker voor haar hulp. Hij sloot toen zijn ogen en viel in slaap, zich getroost voelend door de kennis van de vijf transformaties.

De volgende dag ging Onne zelfverzekerd naar school en klaar om nieuwe vrienden te maken. Hij herinnerde zich het verhaal van het vogeltje en luisterde naar zijn stem van zekerheid. Hij maakte een nieuwe vriend die hem leuk vond om wie hij was, en hij was blij te weten dat hij de vijf transformaties kon gebruiken wanneer hij ze nodig had.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?