Onne leert balanceren

Deel Avontuur

Onne had veel op zijn bord. Hij was lid geworden van het voetbalteam, had zich aangemeld voor pianolessen en maakte deel uit van een wetenschapsclub op school. Hij genoot van al deze activiteiten, maar naarmate de dagen verstreken, voelde hij zich steeds meer overweldigd.

Op een dag kwam Onne uitgeput thuis. Zeker zag de blik op zijn gezicht en vroeg hem wat er aan de hand was. Onne zuchtte en legde uit hoe hij zoveel te doen had en niet wist hoe hij zijn tijd moest beheren.

Zeker luisterde aandachtig en herinnerde Onne vervolgens aan de vijf transformaties. Ze herinnerde hem eraan om naar zijn innerlijke stem van onzekerheid te luisteren en deze te gebruiken als amusement en inspiratie. Ze moedigde hem aan om zich te concentreren op de positieve dingen die hij leerde van al zijn activiteiten en zich niet te laten beheersen door de stem van onzekerheid.

Onne dacht na over wat Zeker zei en realiseerde zich dat hij zich alleen maar overweldigd voelde omdat hij zijn tijd niet goed prioriteerde. Hij besloot een schema te maken om hem te helpen zijn activiteiten te beheren en ervoor te zorgen dat hij ook genoeg tijd had voor schoolwerk.

De volgende dag werd Onne wakker met een fris gevoel en klaar om de dag aan te gaan. Hij bekeek zijn schema en wist precies wat hem te doen stond. Hij voetbalde, speelde piano en ging naar de wetenschapsclub. Hij had zelfs tijd om na schooltijd met zijn vriendjes te spelen.

Naarmate de dagen verstreken, merkte Onne dat hij meer tijd had voor zichzelf en zijn schoolwerk. Hij kon genieten van zijn activiteiten zonder zich gestrest of overweldigd te voelen.

Op een middag speelde Onne piano toen Zeker binnenkwam. Ze glimlachte naar hem en vroeg hoe het met hem ging. Onne grijnsde terug en zei dat het goed met hem ging. Hij bedankte haar dat ze hem herinnerde aan de vijf transformaties en dat ze hem hielp om zijn tijd beter te beheren.

Zeker omhelsde haar broer en zei dat ze trots op hem was omdat hij de controle over zijn leven had genomen. Ze herinnerde hem eraan dat het belangrijk was om bevriend te raken met zowel de stem van onzekerheid als de stem van zekerheid, omdat ze allebei iets belangrijks te bieden hebben.

Onne knikte en ging verder met pianospelen. Hij voelde zich gelukkig en tevreden wetende dat hij een belangrijke les over timemanagement had geleerd.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?