Onne leert de regels te volgen

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Toen de sterren aan de nachtelijke hemel begonnen te fonkelen, woelde en draaide Onne in zijn bed. Hij had een groot probleem dat zwaar op zijn hoofd woog. Weet je, Onne had het moeilijk om regels te volgen en naar gezagsdragers te luisteren.

Op een dag gingen Onne en zijn oudere zus Zeker naar de bibliotheek. Onne was enthousiast om alle boeken te verkennen en een aantal interessante verhalen te lezen. Maar terwijl ze door de planken bladerden, kon Onne de drang niet weerstaan om een boek te pakken en het door de kamer te gooien.

De bibliothecaris schold Onne snel uit en vertelde hem dat hij de boeken moest respecteren en de regels van de bibliotheek moest volgen. Onne schaamde zich en schaamde zich. Hij wilde geen schade aanrichten, maar hij leek zijn impulsieve gedrag niet te kunnen beheersen.

Zeker greep in en herinnerde Onne aan de vijf transformaties. Ze vertelde hem dat hij de stem in zijn hoofd moest negeren die hem vertelde zich te misdragen en in plaats daarvan die stem als inspiratie moest gebruiken om betere keuzes te maken.

Onne voelde een gevoel van opluchting toen hij begon te begrijpen hoe hij zijn innerlijke stem kon beheersen. Onder begeleiding van Zeker verontschuldigde hij zich bij de bibliothecaris en bood aan om te helpen de boeken weer op de planken te zetten. Hij werkte hard om dingen recht te zetten en plaatste elk boek zorgvuldig op de juiste plaats.

Toen ze naar huis liepen, sloeg Zeker haar arm om Onne’s schouder en prees hem voor het nemen van verantwoordelijkheid voor zijn daden. Onne voelde zich trots op zichzelf en wist dat hij de kracht had om zijn gedachten en acties te transformeren om een beter persoon te worden.

De twee broers en zussen liepen terug naar hun huis, hand in hand, zich gelukkig en tevreden voelend terwijl ze omhoog staarden naar de maan en de sterren erboven.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?