Onne leert de regels te volgen

Deel Avontuur

Onne was een jonge jongen die worstelde met het volgen van regels en gezagsdragers. Hij kwam vaak in de problemen op school omdat hij regels overtrad en niet naar zijn leraren luisterde. Hij had het gevoel dat hem altijd werd verteld wat hij moest doen en hield er niet van om zich gecontroleerd te voelen.

Op een dag merkte Onne’s zus Zeker dat hij bijzonder boos was omdat hij weer in de problemen kwam op school. Ze besloot er met hem over te praten en te kijken of ze hem kon helpen begrijpen waarom regels belangrijk waren.

“Hey Onne, ik merkte dat je boos bent omdat je weer in de problemen komt op school. Kun je me vertellen waarom je moeite hebt om regels te volgen?” Zeker gevraagd.

Onne haalde zijn schouders op. “Ik hou er niet van om te horen wat ik moet doen. Ik wil mijn eigen beslissingen kunnen nemen en doen wat ik wil.”

Zeker knikte. “Dat begrijp ik, maar soms zijn er regels om ons veilig te houden en ervoor te zorgen dat iedereen eerlijk wordt behandeld. Als we ons niet aan de regels houden, kan dat leiden tot chaos en mensen pijn doen.”

Onne keek sceptisch. “Maar soms slaan regels nergens op. Zoals wanneer we op een bepaalde manier moeten opstellen of een shirt van een bepaalde kleur moeten dragen.”

Zeker glimlachte. “Ik begrijp dat sommige regels misschien gek lijken, maar ze zijn nog steeds belangrijk om te volgen. Bovendien toont het volgen van regels respect voor gezagsdragers en leert ons verantwoordelijkheid.”

Onne dacht na over wat Zeker zei en besefte dat ze gelijk had. Hij besloot te proberen de regels op school beter te volgen en te zien hoe het verschil maakte.

De volgende dag op school merkte Onne dat hij de regels weer wilde overtreden. Hij kwam in de verleiding om in de klas te praten en niet op te letten, maar hij herinnerde zich wat Zeker had gezegd over verantwoordelijkheid. Hij wilde niet opnieuw in de problemen komen en zijn zus teleurstellen.

Hij haalde diep adem en luisterde naar de stem van zekerheid in zijn hoofd. Hij herinnerde zichzelf eraan dat het volgen van regels belangrijk was voor ieders veiligheid en welzijn. Hij voelde zich gesterkt in de wetenschap dat hij een positieve keuze maakte voor zichzelf en de mensen om hem heen.

Naarmate de dag vorderde, merkte Onne dat hij het eigenlijk leuk vond om de regels te volgen. Hij was trots op zichzelf omdat hij het juiste deed en niet in de problemen kwam. Hij merkte zelfs dat zijn klasgenoten hem meer leken te respecteren als hij zich aan de regels hield.

Toen hij thuiskwam van school, vertelde hij Zeker opgewonden over zijn succesvolle dag.

“Ik heb het gedaan! Ik hield me aan de regels en kwam niet in de problemen!” Onne riep het uit.

Zeker glimlachte. “Dat is geweldig, Onne! Ik ben trots op je dat je verantwoordelijkheid hebt genomen en positieve keuzes hebt gemaakt. Hoe voel je je?”

Onne grijnsde. “Ik voel me echt goed! Het volgen van de regels was niet zo moeilijk als ik dacht dat het zou zijn, en ik vond het leuk om trots op mezelf te zijn.”

Zeker knikte. “Zie je? Het gaat erom die eerste stap te zetten en te luisteren naar de stem van zekerheid in je hoofd. Je hebt het geweldig gedaan, Onne!”

Vanaf dat moment deed Onne een bewuste poging om de regels te volgen en te luisteren naar gezagsdragers. Hij besefte dat er niet voor niets regels waren en dat het respecteren ervan belangrijk was voor zijn eigen groei en ontwikkeling.

Het einde.

Komen?

Korte sc?¿ne

Onne’s hart zonk toen hij zich de ernst van zijn daden realiseerde. Hij wist dat hij de consequenties onder ogen moest zien en verantwoordelijkheid moest nemen voor zijn daden. Onder begeleiding van Zeker verontschuldigde Onne zich bij de bibliothecaris en bood aan om te helpen de boeken weer op de planken te zetten. Hij werkte het volgende uur ijverig en plaatste elk boek zorgvuldig op de juiste plaats.

Toen ze naar huis liepen, sloeg Zeker haar arm om Onne’s schouder en zei: “Ik weet dat het niet gemakkelijk voor je was om je fout toe te geven en dingen goed te maken, maar ik ben zo trots op je dat je het hebt gedaan. Dat vergt moed en laat zien dat je uitgroeit tot een verantwoordelijke jongeman.”

Onne glimlachte en voelde een gevoel van trots en voldoening over hem heen komen. Hij wist dat hij nog een lange weg te gaan had, maar met de hulp van Zeker en de vijf transformaties voelde hij zich beter uitgerust om de uitdagingen aan te gaan die voor hem lagen.

De twee broers en zussen liepen hand in hand terug naar hun huis, terwijl de zon in de verte onderging. Onne voelde een hervonden gevoel van Zeker en vertrouwen, wetende dat hij de kracht had om zijn gedachten en acties te transformeren en zijn onzekerheden te overwinnen.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?