Onne leert in Zichzelf te geloven

Deel Avontuur

Onne was een jonge jongen die zich altijd onzeker voelde over zichzelf. Hij vergeleek zichzelf vaak met anderen en had het gevoel dat hij zich niet kon meten. Op een dag, tijdens een wandeling in het park, zag hij een groep kinderen basketbal spelen. Onne hield van basketbal, maar hij was te bang om mee te doen. Hij was bang dat hij zichzelf in verlegenheid zou brengen in het bijzijn van de andere kinderen.

Terwijl hij door het park liep, zag hij een prachtige vlinder rondvliegen. Hij volgde de vlinder totdat deze op een bloem landde. Onne kon niet anders dan naar de vlinder staren. Het was zo mooi en sierlijk. Terwijl hij toekeek, hoorde hij een stem in zijn hoofd, de stem van onzekerheid. Het vertelde hem dat hij nooit zo mooi en sierlijk kon zijn als de vlinder.

Plotseling hoorde hij een andere stem in zijn hoofd, de stem van zekerheid. Het vertelde hem dat hij uniek en speciaal was op zijn eigen manier. Dat hij zijn eigen talenten en capaciteiten had, net als de vlinder.

Onne voelde zich ge?»nspireerd door de stem van zekerheid. Hij besloot te proberen mee te doen aan het basketbalspel. Hij benaderde de andere kinderen en vroeg of hij mee mocht. Ze ontvingen hem met open armen.

In het begin voelde Onne zich nerveus en onzeker over zichzelf. Maar naarmate hij speelde, begon hij zich zelfverzekerder te voelen. Hij herinnerde zich de stem van zekerheid en hoe het hem had ge?»nspireerd om iets nieuws te proberen. Onne begon in zichzelf te geloven.

Naarmate de wedstrijd vorderde, maakte Onne een paar fouten, maar hij liet ze hem niet naar beneden halen. Hij gebruikte de stem van onzekerheid als amusement en inspiratie, en hij luisterde naar de stem van zekerheid om hem te leiden. Hij besefte dat hij plezier had, en dat was waar het om ging.

Toen de wedstrijd voorbij was, was Onne trots op zichzelf. Hij had iets nieuws geprobeerd en had er plezier in. Hij leerde dat hij zichzelf niet met anderen hoefde te vergelijken of zich onzeker hoefde te voelen over zijn capaciteiten. Hij had zijn eigen unieke talenten en capaciteiten die hem speciaal maakten.

Onne ging blij en tevreden naar huis. Hij wist dat hij in de toekomst andere uitdagingen zou tegenkomen, maar hij wist ook dat hij ze kon overwinnen door te luisteren naar de stem van zekerheid en de vijf transformaties te gebruiken.

Vanaf die dag leerde Onne in zichzelf te geloven.

Dialoog tussen Onne en Security:

Onne: “Ik ben niet goed genoeg om met die kinderen te basketballen.”

Beveiliging: “Je bent uniek en bijzonder op je eigen manier. Je hebt je eigen talenten en capaciteiten, net als de vlinder.”

Onne: “Wat als ik het verknal?”

Veiligheid: “Gebruik de stem van onzekerheid als vermaak en inspiratie. Leer van je fouten en blijf het proberen. Vergeet niet om te luisteren naar de stem van zekerheid om je te begeleiden.”

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?