Onne leert leren: de vijf transformaties gebruiken om academische worstelingen te overwinnen

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Onne en Zeker’s Avontuur met het Math Monster

Het was een mooie dag en Onne en Zeker waren op weg naar school. Onne maakte zich een beetje zorgen over zijn wiskundeles. Hij hield niet zo van wiskunde en hij was bang dat hij zou zakken voor zijn wiskundetest.

Zeker merkte dat Onne er een beetje verdrietig uitzag en vroeg hem wat er aan de hand was. Onne vertelde haar dat hij bang was om te zakken voor zijn wiskundetoets. Zeker glimlachte en zei: “Maak je geen zorgen, Onne. Je kunt de vijf transformaties gebruiken om je te helpen je angst voor wiskunde te overwinnen.”

Onne was nieuwsgierig en vroeg Zeker wat de vijf transformaties waren. Zeker legde uit dat de vijf transformaties een manier waren om naar je innerlijke stem te luisteren en goede beslissingen te nemen. Ze vertelde Onne dat de eerste transformatie was om de stem van onzekerheid te negeren, de tweede transformatie was om de stem van onzekerheid als inspiratie te gebruiken, de derde transformatie was om de stem van zekerheid je te laten leiden, de vierde transformatie was om actie te ondernemen en de vijfde transformatie was om bevriend te raken met de twee innerlijke stemmen.

Onne was nog steeds een beetje onzeker over hoe de vijf transformaties hem konden helpen met zijn wiskundetest, maar hij vertrouwde Zeker en besloot het eens te proberen.

Toen ze op school aankwamen, ging Onne een beetje nerveus naar zijn wiskundeles. Toen hij aan zijn bureau ging zitten, hoorde hij de stem van onzekerheid in zijn hoofd die hem vertelde dat hij de test niet zou halen. Maar toen herinnerde hij zich de tweede transformatie en besloot hij de stem van onzekerheid als inspiratie te gebruiken. Hij dacht na over hoe hij van zijn fouten kon leren en het de volgende keer beter kon doen.

Terwijl de leraar de test uitdeelde, haalde Onne diep adem en begon aan de problemen te werken. Hij herinnerde zich de derde transformatie en liet zich leiden door de stem van zekerheid. Hij vertelde zichzelf dat hij slim en capabel was en dat hij dit kon doen.

Onne werkte hard aan de test en toen hij klaar was, voelde hij zich trots op zichzelf. Hij had de vierde transformatie gebruikt en actie ondernomen om zijn best te doen op de test.

De volgende dag gaf de leraar de beoordeelde toetsen terug. Onne was nerveus toen hij naar zijn cijfer keek, maar toen zag hij dat hij een B+ had gekregen. Hij was door het dolle heen! Hij had de vijf transformaties gebruikt om zijn angst voor wiskunde te overwinnen en het goed te doen op zijn test.

Toen Onne en Zeker van school naar huis liepen, bedankte Onne Zeker voor het onderwijzen van de vijf transformaties. Hij realiseerde zich dat hij ze op alle gebieden van zijn leven kon gebruiken om zijn angsten te overwinnen en goede beslissingen te nemen.

Zeker glimlachte en zei: “Dat klopt, Onne. De vijf transformaties kunnen je helpen met alles wat je wilt bereiken in het leven. Het enige wat je hoeft te doen is luisteren naar je innerlijke stem en op jezelf vertrouwen.”

Onne en Zeker gingen verder op hun wandeling naar huis, zich gelukkig en trots op zichzelf voelend. Ze wisten dat ze elk obstakel met de vijf transformaties konden overwinnen.

En toen ze thuiskwamen en naar bed gingen, glimlachte Onne naar zichzelf, wetende dat hij het Math Monster had verslagen met behulp van zijn innerlijke stemmen en Zeker’s begeleiding.

Zoete dromen, Onne en Zeker!

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?