Onne leert leren: de vijf transformaties gebruiken om academische worstelingen te overwinnen

Deel Avontuur

Onne voelde zich ongemakkelijk toen hij naar het klaslokaal liep. Hij wist dat vandaag de dag was dat hij zijn testresultaten terug zou krijgen en hij wist niet zeker wat hij kon verwachten. De bel ging en de studenten namen plaats. Toen de leraar de gegradeerde papieren begon uit te delen, voelde Onne zijn hart bonzen in zijn borst. Hij kon zijn ogen niet geloven toen hij naar zijn score keek. Het was een C, de laagste die hij ooit op een test had gekregen.

Onne kon niet anders dan teleurgesteld en gefrustreerd zijn over zichzelf. Hij had zo hard zijn best gedaan, maar het leek alsof niets werkte. Terwijl hij in de klas zat, kon hij niet anders dan luisteren naar de stem van onzekerheid in zijn hoofd, die hem vertelde dat hij niet slim genoeg was.

Aan de andere kant luisterde Zeker naar de stem van zekerheid. Ze merkte Onne’s teleurstelling op en wist dat hij wat begeleiding nodig had. Ze boog zich voorover en fluisterde: “Onthoud, Onne, je bent in staat om te leren. Laten we de vijf transformaties gebruiken om deze strijd te overwinnen.”

Onne keek naar Zeker en voelde zich een beetje verward. “Wat zijn de vijf transformaties?” vroeg hij.

Zeker glimlachte en legde uit: “De vijf transformaties zijn stappen die ons helpen te luisteren naar zowel de stemmen in ons hoofd, de stem van onzekerheid als de stem van zekerheid. Ze helpen ons moeilijke situaties te overwinnen, zoals deze.”

Onne luisterde terwijl Zeker elk van de vijf transformaties uitlegde, en hij besefte dat hij te veel had geluisterd naar de stem van onzekerheid. Hij moest zijn perspectief veranderen en de stem van zekerheid gebruiken om vooruit te komen.

In de daaropvolgende dagen had Onne moeite om een bepaald onderwerp te begrijpen. Hij kon de informatie niet begrijpen en zijn geest bleef hem vertellen dat hij er niet goed in was. Hij herinnerde zich echter wat Zeker hem had verteld en besloot de vijf transformaties te gebruiken.

Ten eerste negeerde hij de stem van onzekerheid die hem vertelde dat hij het niet kon. Toen begon hij de humor in zijn strijd te zien, lachte om zichzelf en nam zijn mislukkingen niet al te serieus. Hij gebruikte dit als inspiratie om harder te proberen, zich realiserend dat hij zich moest concentreren op het leerproces, in plaats van op het resultaat.

Naarmate hij verder studeerde, begon Onne zich zelfverzekerder te voelen. Hij liet zich leiden door de stem van zekerheid en zag de goede dingen in het leven. Hij erkende dat hij vooruitgang boekte, ook al ging het langzaam. En daarmee ondernam hij actie, vroeg zijn leraar om extra hulp en deed meer moeite.

Uiteindelijk realiseerde Onne zich dat de stem van onzekerheid en de stem van zekerheid altijd een deel van hem zouden zijn, en hij moest met beide leren leven. Hij raakte bevriend met de twee innerlijke stemmen en erkende dat ze hem allebei iets te leren hadden.

Toen Onne op de testdag de klas binnenliep, voelde hij een gevoel van rust. Hij wist dat hij zijn best had gedaan en dat was het enige wat telde. Toen de leraar de papieren teruggaf, zag Onne dat hij een B had gekregen, een enorme verbetering ten opzichte van zijn vorige score. Hij was dolgelukkig, wetende dat hij de vijf transformaties had gebruikt om zijn academische worstelingen te overwinnen.

Uiteindelijk leerde Onne dat het mogelijk was om zijn onzekerheden te overwinnen en succes te behalen door hard werken, doorzettingsvermogen en het gebruik van de vijf transformaties.

Toen de bel ging, liepen Onne en Zeker arm in arm glimlachend het klaslokaal uit. Ze wisten dat ze Onne net hadden geholpen een belangrijke uitdaging te overwinnen en ze waren trots op zichzelf.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?