Onne leert luisteren naar Zeker: een verhaal over het overwinnen van onzekerheid en het bereiken van academisch succes.

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Toen de zon begon onder te gaan en de lucht veranderde in een warme tint oranje, zaten Onne en Zeker samen op de met gras begroeide heuvel met uitzicht op hun buurt. Onne keek toe hoe de andere kinderen buiten speelden en voelde zich een beetje jaloers op hun zorgeloze lach en vreugde.

Zeker voelde Onne’s onbehagen en vroeg hem wat er aan de hand was. Onne mompelde over hoe hij wilde dat hij ook kon spelen, maar hij had zoveel huiswerk te doen. Zeker luisterde geduldig en glimlachte toen naar hem.

“Wil je dat ik je help met je huiswerk, Onne?” Zeker gevraagd.

Onne keek haar verbaasd aan. “Zou je dat voor mij doen?”

“Natuurlijk!” Zeker antwoordde. “Ik wil dat je slaagt, en ik weet dat je het kunt.”

Dus gingen ze samen zitten en Zeker leerde Onne over het stellen van doelen. Ze hielp hem een plan te maken om academisch succes te behalen, waarbij ze zijn huiswerk opsplitste in kleinere, beheersbare taken. Onne voelde een gevoel van opluchting over zich heen komen toen hij zich realiseerde dat hij het niet allemaal tegelijk hoefde te doen.

De volgende dag werd Onne vroeg wakker en ging aan de slag met zijn huiswerk. Hij herinnerde zich wat Zeker hem had geleerd en concentreerde zich op ?®?®n taak tegelijk. Hij voelde een gevoel van trots toen hij elke taak voltooide en aan het einde van de dag had hij al zijn huiswerk voltooid.

Toen Zeker Onne later die dag zag, gaf ze hem een high-five en een dikke knuffel. “Ik ben zo trots op je, Onne!” zei ze.

Onne glimlachte en voelde een gevoel van voldoening. Hij realiseerde zich dat hij met de hulp van Zeker zijn onzekerheden kon overwinnen en alles kon bereiken waar hij zijn zinnen op had gezet.

Terwijl ze op de met gras begroeide heuvel naar de zonsondergang zaten te kijken, wendde Onne zich tot Zeker en zei: “Bedankt dat je me hebt geholpen, Zeker. Je bent de beste grote zus ooit!”

Zeker omhelsde hem stevig en antwoordde: “Altijd, broertje. Daar is familie voor.”

De twee broers en zussen bleven op de heuvel zitten, genietend van het vredige landschap en elkaars gezelschap. Onne voelde zich dankbaar voor de steun van zijn zus en wist dat hij altijd op haar kon rekenen om hem door elke uitdaging te helpen die op zijn pad kwam.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?