Onne leert op de hoogte te blijven

Deel Avontuur

Onne was een typische 9-jarige jongen die graag videogames speelde en met zijn vrienden rondhing. Als het echter op school aankwam, worstelde hij met georganiseerd zijn en het bijhouden van zijn opdrachten. Zijn rugzak was altijd een puinhoop en hij vergat vaak belangrijke papieren mee naar huis te nemen die zijn ouders konden ondertekenen. Onne’s ouders probeerden hem te helpen georganiseerd te blijven, maar niets leek te werken.

Op een dag merkte Onne’s oudere zus, Zeker, hoe gestrest hij was over school. Ze vroeg hem wat er aan de hand was en Onne gaf toe dat hij zich overweldigd voelde en niet zeker wist hoe hij alles kon bijhouden. Zeker glimlachte en vertelde hem over de vijf transformaties.

“Ten eerste moet je de stem van onzekerheid negeren die je vertelt dat je het niet kunt doen,” zei Zeker. “Dan kun je die stem gebruiken als inspiratie om manieren te vinden om georganiseerd te blijven. Luister vervolgens naar de stem van zekerheid en geloof dat je het kunt doen. Onderneem actie door een plan te maken en je eraan te houden. Tot slot, sluit vriendschap met beide stemmen en leer leven met de ups en downs van het leven.”

Onne wist niet zeker of hij alles begreep, maar hij was bereid om het eens te proberen. Hij begon met het opruimen van zijn rugzak en het organiseren van al zijn schoolspullen. Zeker hielp hem een lijst te maken van zijn opdrachten en belangrijke data, en ze hingen het aan zijn muur, zodat hij het elke dag kon zien.

In het begin was het moeilijk voor Onne om op de hoogte te blijven, maar hij herinnerde zichzelf eraan om te luisteren naar de stem van de beveiliging die hem vertelde dat hij het kon doen. Hij maakte er een gewoonte van om elke dag zijn lijst te controleren en zijn opdrachten op tijd af te ronden. Toen hij zich overweldigd begon te voelen, gebruikte hij de stem van onzekerheid als inspiratie om nieuwe strategie?½n te bedenken om georganiseerd te blijven.

Naarmate de dagen verstreken, begon Onne zich zelfverzekerder en in controle te voelen. Hij begon zelfs meer van school te genieten omdat hij zich niet altijd zorgen maakte om iets te vergeten. Zijn ouders en leraren merkten ook een verandering in hem en ze waren trots op hoe verantwoordelijk hij werd.

Op een dag kreeg inse’s klas een groepsproject toegewezen. Onne was enthousiast om met zijn vrienden samen te werken, maar hij wist dat hij georganiseerd moest worden om bij te dragen aan het project. Hij herinnerde zich de vijf transformaties en gebruikte ze om een plan te maken voor zijn deel van het project. Hij deelde de vijf transformaties zelfs met zijn vrienden en ze werkten allemaal samen om het project met succes te voltooien.

Aan het einde van het project complimenteerde de leraar van Onne hem met zijn organisatievaardigheden en hoe goed hij met zijn groep werkte. Onne was trots op zichzelf en dankbaar voor het advies van zijn zus. Hij wist dat hij nog veel te leren had, maar hij was enthousiast om de vijf transformaties te blijven gebruiken om alle uitdagingen die op zijn pad kwamen het hoofd te bieden.

Toen Onne en Zeker die dag van school naar huis liepen, wendde Onne zich tot haar en zei: “Bedankt dat je me hebt geleerd over de vijf transformaties. Het heeft me echt geholpen om op de hoogte te blijven.”

Zeker glimlachte en antwoordde: “Geen probleem, broertje. Je weet dat ik er altijd ben om je te helpen.”

Vanaf die dag bleef Onne de vijf transformaties gebruiken om nieuwe uitdagingen aan te gaan en georganiseerd te blijven. Hij wist dat hij nog veel te leren had, maar hij was enthousiast om te zien waar zijn hervonden zelfvertrouwen hem zou brengen.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?