Onne leert teleurstelling te overwinnen

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

In een klein dorpje genesteld in een groene vallei, woonde een jonge jongen genaamd Onne. Onne was een goedhartige jongen die graag sportte. Elke dag oefende hij zijn vaardigheden en droomde ervan om op een dag lid te worden van het sportteam op zijn school.

Op een dag kondigde de school try-outs aan voor het sportteam. Onne was extatisch en oefende harder dan ooit tevoren. De dag van de try-outs brak aan en Onne had er vertrouwen in dat hij het team zou maken.

Toen de lijst met de gekozen spelers echter op het prikbord van de school werd geplaatst, stond de naam van Onne er niet op. Hij was er kapot van en voelde zich erg teleurgesteld. Onne had het gevoel dat hij niet goed genoeg was en niet meer wilde sporten.

Toen Onne naar huis liep, zich verdrietig en verslagen voelend, zag hij zijn zus, Zeker, op hem wachten. Ze kon zien hoe teleurgesteld Onne was en vroeg hem wat er aan de hand was. Onne vertelde haar over de try-outs en hoe hij het team niet haalde.

Zeker luisterde aandachtig en vertelde Onne dat hij zich niet moest laten ontmoedigen. Ze zei dat hij de ervaring als inspiratie moest gebruiken om harder te werken en te verbeteren voor de volgende try-outs. Onne begreep niet hoe dat hem kon helpen, maar Zeker legde uit dat hij van zijn fouten kon leren en harder kon oefenen, waardoor hij een betere speler werd.

Onne was onzeker, maar hij vertrouwde op het advies van zijn zus. Hij begon langzaam weer te oefenen, concentreerde zich op zijn zwakke punten en bouwde zijn sterke punten op. Elke dag oefende hij met zijn zus en zij moedigde hem aan om door te gaan.

De dag van de volgende try-outs brak aan en Onne was nerveus, maar hij herinnerde zich de inspirerende woorden van zijn zus. Onne werkte hard en gaf alles. Toen de lijst met de gekozen spelers werd gepost, stond de naam van Onne bovenaan de lijst! Onne was dolgelukkig en Zeker was trots op hem.

Vanaf die dag leerde Onne omgaan met teleurstellingen en deze om te zetten in inspiratie om zichzelf te verbeteren. Hij leerde ook luisteren naar het advies van zijn zus en op haar leiding te vertrouwen. Samen bleven ze oefenen en Werd Onne een sterspeler in het sportteam.

En zo leerde Onne teleurstellingen te overwinnen en een beter mens te worden.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?