Onne overwint onzekerheid: een reis door de vijf transformaties.

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Er was eens, in een magisch land van pratende dieren en wijze bomen, leefden er een kleine jongen genaamd Onne en zijn grote zus Zeker. Ze woonden in een gezellige boomhut diep in het hart van het bos. Onne speelde graag met zijn dierenvrienden, maar soms voelde hij zich buitengesloten.

Op een dag was Onne met zijn vrienden aan het spelen toen hij hen hoorde plannen voor een geheim avontuur zonder hem. Onne’s hart zonk en hij voelde een knoop ontstaan in zijn maag. Hij wist niet wat hij moest doen.

Hij ging terug naar zijn boomhut en ging op de grond zitten, zich verdrietig en alleen voelend. Toen vond Zeker hem en merkte dat er iets mis was. Onne vertelde haar wat er was gebeurd en ze luisterde aandachtig.

“Onne, maak je geen zorgen,” zei Zeker. “Iedereen voelt zich wel eens buitengesloten. Maar herinner je je de vijf transformaties waar we het over hadden? Je kunt ze gebruiken om je gevoelens van onzekerheid te overwinnen.”

Onne wist niet goed wat hij moest doen, maar hij vertrouwde zijn zus. Dus spraken ze over de vijf transformaties en hoe ze hem konden helpen zich beter te voelen.

“Ten eerste, negeer de stem van onzekerheid in je hoofd,” zei Zeker. “Het is ok?® om je verdrietig te voelen, maar laat die negatieve gedachten je niet beheersen.”

Onne dacht erover na en knikte met zijn hoofd.

“Gebruik vervolgens die stem van onzekerheid als amusement en inspiratie. Lach erom en leer ervan”, vervolgde Zeker. “Wat kun je leren van je buitengesloten voelen?”

Onne dacht er nog wat over na en realiseerde zich dat hij deze ervaring misschien kon gebruiken om een betere vriend te worden en anderen zich opgenomen te laten voelen.

“Ten derde, luister naar de stem van zekerheid. Geloof in jezelf, wees zelfverzekerd en concentreer je op de goede dingen,” zei Zeker. “Je bent een vriendelijk en zorgzaam persoon en je vrienden spelen graag met je.”

Onne glimlachte om de woorden van zijn zus.

“Ten vierde, onderneem actie. Gebruik wat je hebt geleerd om dingen beter te maken,” zei Zeker. “Misschien kun je met je vrienden praten en hen vertellen hoe je je voelt. Of misschien kun je voor iedereen een leuk avontuur plannen.”

Onne dacht erover na en voelde een sprankje hoop in zijn hart.

“En tot slot, sluit vriendschap met de twee innerlijke stemmen,” zei Zeker. “Het is ok?® om je soms onzeker te voelen, maar onthoud ook alle goede dingen over jezelf. Wees je eigen beste vriend.”

Onne voelde een warm gevoel in zijn borst en hij omhelsde zijn zus. “Dank je wel, Zeker. Ik voel me nu beter.”

Dus nam Onne het advies van zijn zus op en sprak met zijn vrienden. Hij vertelde hen hoe hij zich voelde en deelde enkele van zijn eigen idee?½n voor het avontuur. Ze waren blij om hem op te nemen en ze hadden allemaal een geweldige tijd samen.

Vanaf die dag herinnerde Onne zich de vijf transformaties en gebruikte ze wanneer hij zich onzeker of buitengesloten voelde. Hij leerde dat het ok?® is om negatieve gevoelens te hebben, maar het is ook belangrijk om je te concentreren op de positieve dingen en je eigen beste vriend te zijn. En met Zeker aan zijn zijde wist hij dat hij alles kon overwinnen.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?