Onne overwint plankenkoorts met Zeker’s hulp

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Eens op een heldere en zonnige dag ontving Onne, een verlegen en timide jongen, opwindend nieuws van zijn leraar: hij werd uitgekozen om een toespraak te houden voor zijn hele klas! Onne was nerveus en bang, en zijn geest was gevuld met negatieve gedachten en zorgen.

Die avond, toen Onne in bed lag, deelde hij zijn angsten met zijn oudere zus Zeker, die altijd naar hem luisterde en hem begreep. Zeker herinnerde Onne aan de vijf transformaties en samen besloten ze ze te gebruiken om Onne te helpen zijn plankenkoorts te overwinnen.

Terwijl ze hun ogen sloten en diep ademhaalden, hoorde Onne de stem van onzekerheid in zijn oor fluisteren en hem vertellen dat hij niet goed genoeg was en dat hij zou falen. Maar Zeker herinnerde hem eraan om de tweede transformatie te gebruiken, om inspiratie te vinden in deze stem van onzekerheid, en om het om te zetten in positieve gedachten en motivatie.

Onne stelde zich voor dat hij voor zijn klas stond, zich zelfverzekerd en trots voelend. Hij hoorde het applaus van zijn klasgenoten en zag hun blije gezichten. Hij voelde zijn zenuwen en zorgen wegsmelten, vervangen door een gevoel van opwinding en vastberadenheid.

De volgende dag stond Onne voor zijn klas, haalde diep adem en begon zijn toespraak. Hij sprak met vertrouwen en helderheid en gebruikte de vijfde transformatie om bevriend te raken met zijn twee innerlijke stemmen en zowel de goede als de slechte aspecten van het leven te omarmen.

Na zijn toespraak kreeg Onne een groot applaus van zijn klasgenoten en hij voelde zich trots en gelukkig. Hij wist dat hij de vijf transformaties had gebruikt om zijn plankenkoorts te overwinnen en zijn doel te bereiken.

Onne en Zeker omhelsden elkaar en voelden zich dankbaar voor hun sterke band en voor de kracht van de vijf transformaties. Toen ze die nacht in slaap vielen, wisten ze dat ze elke uitdaging samen konden overwinnen, zolang ze maar naar hun innerlijke stemmen luisterden en in zichzelf geloofden.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?