Onne overwint testangst: een verhaal van de vijf transformaties

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Onne en Zeker’s spannende avontuur: leren dapper te zijn

In een land van groen gras en hoge bomen woonden een jongen genaamd Onne en zijn oudere zus, Zeker. Onne was een kleine jongen die graag speelde en lachte, maar als het ging om tests op school, voelde hij zich erg angstig en nerveus. Hij luisterde altijd naar de stem van onzekerheid die in zijn oor fluisterde: “Je zult het nooit goed doen op deze test. Je bent niet slim genoeg.”

Op een dag, terwijl ze buiten speelden, merkte Zeker dat Onne verdrietig leek. “Wat is er aan de hand, broertje?” vroeg ze.

“Ik heb een grote test voor de boeg en ik ben zo bang. Ik denk niet dat ik het goed zal doen”, antwoordde Onne met een bezorgde frons.

Zeker glimlachte en zei: “Maak je geen zorgen, Onne. Daar kan ik je bij helpen.”

Ze nam Onne mee op een wandeling door het prachtige bos, en terwijl ze liepen, legde Zeker hem de vijf transformaties uit. Ze vertelde hem over hoe de stem van onzekerheid kon worden omgezet in een bron van inspiratie, en hoe de stem van zekerheid hem kon helpen zich zelfverzekerder en dapperder te voelen.

Terwijl ze liepen, zagen ze een prachtige vlinder in de lucht fladderen. Onne was gefascineerd door zijn kleuren en patronen. Maar toen begon hij zich weer angstig te voelen. “Wat als ik me niet alle dingen kan herinneren die ik moet weten voor de test?” vroeg hij Zeker.

“Denk aan de tweede transformatie, Onne,” herinnerde Zeker hem eraan. “Je kunt de stem van onzekerheid als inspiratie gebruiken. Net als die vlinder kun je je angst omzetten in iets moois.”

Onne dacht na over wat Zeker zei, en plotseling voelde hij een gevoel van moed in zich. Hij kon dit!

De volgende dag ging Onne zelfverzekerder dan ooit naar school. Toen het tijd was voor de test, sloot hij zijn ogen en haalde diep adem. Hij kon de stem van onzekerheid in zijn oor horen fluisteren, maar hij herinnerde zich de derde transformatie en luisterde in plaats daarvan naar de stem van zekerheid. Hij dacht aan de prachtige vlinder en hoe hij zijn angst ook kon omzetten in iets moois.

Onne voltooide de test en wachtte op zijn resultaten. Toen hij zijn test terugkreeg, was hij verrast en blij om te zien dat hij het heel goed had gedaan! Hij had de vijf transformaties gebruikt om zijn angst te overwinnen en dapper te zijn.

Die avond, toen Onne in bed lag, dacht hij aan zijn avontuur met Zeker en de vijf transformaties. Hij glimlachte naar zichzelf en viel in slaap met een trots en zelfverzekerd gevoel.

Vanaf die dag luisterde Onne nooit meer naar de stem van onzekerheid. Hij wist dat hij met de hulp van Zeker en de vijf transformaties dapper kon zijn en elke uitdaging die op zijn pad kwam kon overwinnen.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?