Onne overwint testangst: een verhaal van de vijf transformaties

Deel Avontuur

Onne voelde zich nerveus toen hij op de dag van zijn wiskundetest het klaslokaal binnenliep. Hij voelde de vlinders in zijn buik steeds sneller fladderen als hij plaatsnam aan zijn bureau. Onne wist dat hij hard had gestudeerd, maar hij kon het gevoel niet van zich afschudden dat hij zou falen.

Toen verscheen Zeker naast hem. Ze was zijn oudere zus en ze had een manier om hem zich beter te laten voelen wanneer hij zich down voelde. Onne vertelde haar hoe nerveus hij was over de test en Zeker glimlachte zachtjes.

“Vergeet niet, Onne, de stem van onzekerheid probeert je alleen maar aan jezelf te laten twijfelen. Je hebt hard gestudeerd en je kent de stof. Gebruik die kennis om je te inspireren om je best te doen,” zei Zeker, terwijl ze de tweede transformatie gebruikte om haar broer te helpen.

Onne knikte, maar hij voelde zich nog steeds angstig. Zeker kon zien dat hij wat meer hulp nodig had. Ze besloot de derde transformatie te gebruiken en hem te begeleiden met de stem van zekerheid.

“Sluit je ogen, Onne, en haal diep adem. Denk aan alle keren dat je het eerder goed hebt gedaan in wiskunde. Herinner je hoe zelfverzekerd je je voelde toen je een moeilijk probleem oploste. Houd dat gevoel vast en laat het je door de test leiden,” zei Zeker.

Onne haalde diep adem en dacht aan alle keren dat hij het goed had gedaan in wiskunde. Hij voelde een gevoel van kalmte over zich heen komen en hij wist dat hij dit kon.

Toen de test begon, herinnerde Onne zich het advies van Zeker. Wanneer hij zich vast voelde zitten, haalde hij diep adem en dacht aan een tijd waarin hij een soortgelijk probleem had opgelost. Hij gebruikte de inspiratie van de stem van onzekerheid en de begeleiding van de stem van zekerheid om gefocust en zelfverzekerd te blijven.

Toen hij klaar was met de test, voelde Onne zich opgelucht. Hij wist dat hij zijn best had gedaan, en dat was alles wat hij kon doen. Zeker wachtte hem buiten het klaslokaal op met een glimlach op haar gezicht.

“Ik wist dat je het kon, Onne. Je gebruikte de vijf transformaties om je testangst te overwinnen, en het werkte!” Zeker zei, met behulp van de vijfde transformatie om Onne te laten zien hoe de twee innerlijke stemmen kunnen samenwerken.

Onne grijnsde terug naar haar en voelde zich trots op zichzelf omdat hij de vijf transformaties gebruikte om zijn angst te overwinnen. Hij wist dat hij deze strategie?½n in de toekomst kon gebruiken en dat gaf hem een gevoel van Zeker.

Terwijl ze samen naar huis liepen, spraken Onne en Zeker over hun dag. Onne was enthousiast om zijn ouders te vertellen over hoe hij het op de test had gedaan, en Zeker was trots op haar broertje voor het gebruik van de vijf transformaties.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?