Onne overwint timemanagementproblemen met de vijf transformaties.

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Het was een donkere en stormachtige nacht, maar Onne kon niet slapen. Hij maakte zich te veel zorgen over alle dingen die hij de volgende dag moest doen. Zijn geest raasde met gedachten aan huiswerk, klusjes en buitenschoolse activiteiten. Hij wist niet waar hij moest beginnen of hoe hij zijn tijd moest beheren.

Plotseling hoorde hij een zachte stem van de andere kant van de kamer komen. “Onne, wat is er aan de hand?” Het was zijn oudere zus, Zeker. “Ik kan niet slapen,” zei Onne. “Ik heb morgen te veel te doen en ik weet niet hoe ik mijn tijd moet indelen.”

Zeker glimlachte en ging op de rand van Onne’s bed zitten. “Maak je geen zorgen, daar kan ik je bij helpen. Laten we de vijf transformaties gebruiken om dingen voor elkaar te krijgen.”

Onne wist niet wat dat betekende, maar hij vertrouwde zijn zus. Ze legde hem elke transformatie uit op een manier die hij kon begrijpen.

“Ten eerste moeten we de stem van onzekerheid negeren,” zei Zeker. “Dat betekent dat we niet luisteren naar het stemmetje in ons hoofd dat ons vertelt dat we iets niet kunnen doen.”

Onne knikte en Zeker ging verder. “Vervolgens gebruiken we die stem als vermaak en inspiratie. In plaats van boos te worden, kunnen we lachen en het gebruiken als motivatie om het beter te doen.”

Onne glimlachte en begon zich wat beter te voelen. “De derde transformatie is om je te laten leiden door de stem van zekerheid. Dat betekent dat we ons richten op de positieve dingen in het leven en in onszelf geloven.”

Zeker klopte Onne op de hand. “Vervolgens ondernemen we actie op basis van wat we hebben geleerd. We maken een plan en houden ons daaraan.”

Onne begon zich zelfverzekerder te voelen. “En de vijfde transformatie is om bevriend te raken met de twee stemmen. Dat betekent dat we accepteren dat er goede en slechte dingen in het leven zullen zijn, maar we kunnen ze aan door in onszelf te geloven en positief te blijven.”

Onne voelde zich al beter en zelfverzekerder. Hij omhelsde zijn zus en bedankte haar voor haar hulp.

De volgende dag werd Onne wakker met een gemotiveerd gevoel en klaar om zijn taken aan te pakken. Hij maakte een lijst van alles wat hij moest doen en gaf eerst prioriteit aan de belangrijkste dingen. Hij gebruikte een timer om hem te helpen op het goede spoor te blijven en nam korte pauzes tussen de taken door.

Aan het einde van de dag had Onne alles op zijn lijst bereikt en voelde hij zich trots op zichzelf. Hij rende naar zijn zus en gaf haar een dikke knuffel en bedankte haar voor haar hulp.

Vanaf dat moment gebruikte Onne de vijf transformaties om zijn tijd te beheren en positief te blijven. Hij leerde dat hij alles kon doen waar hij zijn zinnen op had gezet, zolang hij maar in zichzelf geloofde en gefocust bleef.

En toen Onne die nacht in slaap viel, voelde hij zich gelukkig en tevreden, wetende dat hij alles aankon wat op zijn pad kwam.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?