Onne vindt vreugde in lezen

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Toen de zon achter de horizon onderging en de sterren aan de nachtelijke hemel begonnen te fonkelen, kon Onne niet slapen. Hij woelde en draaide zich om in zijn bed, zijn geest gevuld met zorgen en angsten. Hij was bang voor monsters onder zijn bed en hij kon niet stoppen met denken aan de wiskundetest die hij had.

Net op dat moment liep zijn grote zus Zeker de kamer binnen. Ze kon zien dat Onne onrustig was, dus ging ze op de rand van zijn bed zitten en vroeg hem wat er aan de hand was. Onne vertelde haar alles over zijn angsten en zorgen.

Zeker glimlachte en zei: “Onne, ik heb precies het ding om je te helpen. Weet je wat ik graag doe als ik niet kan slapen?”

Onne schudde zijn hoofd, zijn nieuwsgierigheid werd gewekt.

“Ik hou van lezen,” zei Zeker. “Lezen is een geweldige manier om te ontsnappen naar een andere wereld en je zorgen even te vergeten. Laat me je helpen een boek te vinden waar je dol op zult zijn.”

Samen gingen ze naar de boekenkast en gingen op zoek naar het perfecte boek. Onne aarzelde eerst, maar Zeker moedigde hem aan om te blijven kijken. Uiteindelijk vonden ze een boek over een dappere ridder die een enge draak versloeg.

Onne was gefascineerd door het verhaal en hij kon niet wachten om meer te lezen. Zeker legde hem uit hoe de ridder zijn angsten overwon en hoe hij nooit opgaf, zelfs niet als dingen onmogelijk leken. Terwijl ze lazen, voelde Onne zijn zorgen wegglijden.

Nadat ze het boek uit hadden, omhelsde Onne zijn zus en zei: “Dank je, Zeker. Ik voel me nu veel beter.”

Zeker glimlachte en zei: “Onthoud, Onne, als je je bang of bezorgd voelt, pak dan gewoon een boek en laat je verbeelding het overnemen. En onthoud altijd om de vijf transformaties te gebruiken om je te helpen je angsten te overwinnen en de beste versie van jezelf te worden.”

Onne knikte en voelde zich dankbaar voor de wijze woorden van zijn zus.

Terwijl ze welterusten zeiden en het licht uit deden, nestelde Onne zich in zijn dekens en voelde zich veilig en geborgen. Hij sloot zijn ogen en stelde zich voor als de dappere ridder uit het boek, klaar om elke uitdaging aan te gaan die op zijn pad kwam.

Het einde

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?