Onne vindt vreugde in lezen

Deel Avontuur

Onne was nooit echt een lezer geweest. Hij vond boeken saai en zag het nut niet in van lezen voor zijn plezier. Sterker nog, de gedachte om met een boek te gaan zitten, maakte hem angstig en onzeker.

Op een dag, toen hij in zijn kamer videogames zat te spelen, kwam zijn oudere zus Zeker binnen en ging naast hem zitten. Ze merkte het spel op dat hij speelde en vroeg of hij ooit boeken over videogames had gelezen. Onne schudde zijn hoofd en zei dat hij niet wist dat er boeken over videogames waren.

Zeker glimlachte en zei: “Er zijn boeken over alles, Onne. Lezen kan je meenemen op allerlei avonturen, en misschien vind je zelfs iets dat je interesseert.”

Onne was sceptisch, maar hij was ook nieuwsgierig. Hij vroeg Zeker om hem te helpen een boek over videogames te vinden, en ze stemde gretig toe.

De twee broers en zussen gingen de volgende dag naar de bibliotheek en Zeker liet Onne zien hoe ze op de computer naar boeken moesten zoeken. Onne was verbaasd over het enorme aantal beschikbare boeken en de verscheidenheid aan onderwerpen. Hij kon niet geloven dat hij zich nooit had gerealiseerd hoeveel er in boeken te ontdekken viel.

Terwijl ze door de videogamesectie bladerden, vond Onne een boek dat zijn aandacht trok. Het ging over een jongen die in zijn favoriete videogame werd getransporteerd en zijn weg naar buiten moest vinden. Onne vond het spannend klinken en Zeker moedigde hem aan om het te bekijken.

In de daaropvolgende dagen dook Onne in het boek en raakte verdwaald in het verhaal. Hij was verbaasd over hoeveel hij van lezen hield en hoeveel hij uit boeken kon leren. Hij merkte dat hij lachte om de stem van onzekerheid die hem vertelde dat lezen saai en zinloos was, en in plaats daarvan gebruikte hij die stem als inspiratie om te blijven lezen.

Op een dag vroeg Zeker aan Onne hoe hij van het boek genoot. Onne glimlachte en zei dat hij het geweldig vond. Hij kon niet wachten om het af te maken en meer boeken te vinden om te lezen. Zeker was blij om dit te horen en vertelde Onne dat hij net de tweede transformatie had voltooid – met behulp van de stem van onzekerheid als amusement en inspiratie.

Terwijl Onne bleef lezen, merkte hij dat hij meer vertrouwen kreeg in zijn capaciteiten. Hij merkte dat hij positiever dacht en zich meer ge?»nspireerd voelde. Hij realiseerde zich dat hij de stem van zekerheid aanboorde en de goede dingen in het leven zag.

Op een dag zaten Onne en Zeker samen op de bank hun boeken te lezen. Onne keek op naar zijn zus en zei: “Bedankt dat je me hebt geholpen dit boek te vinden, Zeker. Ik heb nooit geweten dat lezen zo leuk kon zijn.”

Zeker glimlachte en antwoordde: “Je bent welkom, Onne. Vergeet niet dat de beste avonturen te vinden zijn in boeken. Je moet gewoon bereid zijn om die eerste stap te zetten.”

Onne knikte, wetende dat hij die eerste stap al had gezet en dat hij een nieuwe liefde voor lezen had gevonden. Hij had de vierde transformatie voltooid – actie ondernemen op basis van wat hij in de eerste drie transformaties had geleerd.

Terwijl Onne en Zeker bleven lezen, wisten ze allebei dat de stem van onzekerheid er altijd zou zijn, maar ze waren er nu vrienden mee. Ze hadden de vijfde transformatie voltooid – bevriend raken met de twee innerlijke stemmen.

Vanaf die dag maakte Onne er een punt van om elke dag te lezen. Hij vond vreugde in het ontdekken van nieuwe boeken en het verkennen van nieuwe werelden. En hij wist dat hij Zeker te danken had aan het feit dat hij hem de weg wees.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?