Onne vindt zijn glans

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Ooit, in een sterrennacht, voelde Onne het broertje blauw. Hij kon niets vinden waar hij goed in was en hij had het gevoel dat hij niet zo speciaal was als zijn grote zus Zeker. Onne keek toe hoe Zeker danste, zong en prachtige foto’s schilderde, terwijl hij het gevoel had dat hij niets goed kon doen.

Op een dag, terwijl ze door een veld met zonnebloemen liepen, uitte Onne zijn gevoelens aan Zeker. “Ik wou dat ik net zo getalenteerd was als jij, Zeker. Ik heb het gevoel dat ik nergens goed in ben”, zei hij met een zucht.

Zeker sloeg haar arm om Onne heen en antwoordde: “Maar Onne, je bent goed in zoveel dingen! Weet je nog dat je mama hielp deze zonnebloemen te planten? Je hebt groene vingers en je bent goed in het verzorgen van planten. En hoe zit het met de tijd dat je papa hielp met het repareren van de lekkende kraan? Je bent een geweldige helper en probleemoplosser!”

Onne keek op naar Zeker en voelde zich iets beter. “Ik denk dat je gelijk hebt, Zeker. Maar ik heb nog steeds het gevoel dat ik niet speciaal ben.”

Zeker glimlachte en zei: “Daar heb je het mis, Onne. Je bent uniek en speciaal op je eigen manier. Er is niemand anders in de wereld die precies zo is als jij, en dat is wat je laat stralen!”

Onne dacht na over curity’s woorden en besefte dat ze gelijk had. Hij besloot zich te concentreren op zijn sterke punten en zijn uniciteit te omarmen. Wanneer hij zich down voelde, herinnerde hij zich de woorden van Zeker en voelde hij zich beter.

Door het verhaal leren kinderen over de vijf transformaties terwijl Onne leert zijn stem van onzekerheid te negeren, als inspiratie te gebruiken, naar zijn stem van zekerheid te luisteren, actie te ondernemen op basis van wat hij heeft geleerd en bevriend te raken met beide stemmen. Korte dialogen tussen Onne en Zeker zullen elke stap van de transformatie uitleggen.

Het boek eindigt met Onne die zich zelfverzekerder en gelukkiger voelt, stralend op zijn eigen manier. Kinderen zullen leren hoe belangrijk het is om zich te concentreren op hun sterke punten en hun uniekheid te omarmen.

Welterusten, kleintjes! Slaap lekker en vergeet niet om altijd je licht te laten schijnen!

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?