Onne vindt zijn stem

Deel Avontuur

Onne was een verlegen en rustige jongen, altijd nerveus om zich uit te spreken in de klas. Hij zat vaak achterin, in de hoop op te gaan in de muur. Zijn zus, Zeker, was zijn tegenpool. Ze was extravert en zelfverzekerd en stak altijd haar hand op om vragen te beantwoorden.

Op een dag stelde de leraar een vraag waar Onne het antwoord op wist. Hij voelde de stem van onzekerheid opkomen en zei dat hij zich niet moest uitspreken, dat hij het antwoord verkeerd zou krijgen. Maar Zeker duwde hem en fluisterde: “Denk aan de tweede transformatie. Gebruik je onzekerheid als inspiratie.”

Onne haalde diep adem en stak zijn hand op. Zijn hart sloeg op hol, maar hij was trots op zichzelf omdat hij zich uitsprak. Toen hij het antwoord goed kreeg, voelde hij een golf van opluchting over zich heen komen.

Naarmate de dag vorderde, begon Onne zich zelfverzekerder te voelen. Hij begon de goede dingen in het leven te zien en voelde de stem van zekerheid die hem leidde. Als hij zich onzeker of bang voelde, dacht hij aan zijn zus en de manier waarop ze vol vertrouwen uitdagingen aanpakte.

Later die week kampte Onne met een wiskundig probleem. Hij voelde de stem van onzekerheid die hem vertelde dat hij niet slim genoeg was om het uit te zoeken. Maar Zeker herinnerde hem aan de derde transformatie en Onne begon het goede in zichzelf te zien. Hij realiseerde zich dat hij soortgelijke problemen eerder had opgelost en het opnieuw kon doen.

De volgende dag benaderde Onne zijn leraar voor hulp. Hij gebruikte zijn stem om hulp te vragen, iets wat hij nooit eerder zou hebben gedaan. De leraar hielp graag en samen werkten ze het probleem op.

Onne was dolblij toen hij eindelijk de oplossing begreep. Hij was trots op zichzelf omdat hij zijn stem gebruikte en om hulp vroeg. Vanaf die dag zorgde hij ervoor dat hij in de klas sprak als hij het antwoord wist, en hij bood zich zelfs aan om vragen te beantwoorden.

Naarmate het schooljaar vorderde, bleef Onne de vijf transformaties gebruiken. Hij zag de waarde in zowel de stem van onzekerheid als de stem van zekerheid, en hij leerde bevriend te raken met hen beiden.

Tegen het einde van het jaar was Onne een ander persoon. Hij was zelfverzekerd en zelfverzekerd, en hij had zijn stem gevonden. Hij was niet langer bang om zich uit te spreken in de klas en hij wist dat hij alles kon bereiken waar hij zijn zinnen op had gezet.

Het verhaal speelt zich af in een typisch klaslokaal met bureaus en stoelen netjes gerangschikt in rijen. De muren zijn versierd met kleurrijke posters en kunstwerken van studenten. Onne wordt afgebeeld als een kleine, verlegen jongen met rommelig haar en een bril. Zeker is een groter meisje met krullend haar en een grote glimlach. Terwijl Onne zelfvertrouwen krijgt, wordt hij getoond terwijl hij rechtop in zijn stoel zit en oogcontact maakt met zijn leraar en klasgenoten. Het landschap buiten het raam verandert van een bewolkte dag naar een zonnige dag als Onne’s kijk op het leven verbetert.

Kortom, “Onne Finds His Voice” is een hartverwarmend verhaal dat jonge kinderen leert hoe belangrijk het is om hun stem te gebruiken en hun angsten onder ogen te zien. Het gebruik van de vijf transformaties maakt het voor kinderen gemakkelijk om hun eigen leven te begrijpen en toe te passen. Het beschrijvende landschap en de herkenbare personages maken het een best verkopend kinderboek dat jonge lezers zal inspireren en empoweren.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?