Onne’s grote huiswerkavontuur

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Het was een heldere en zonnige dag en Onne was enthousiast om naar school te gaan. Maar toen hij zijn klaslokaal binnenliep, realiseerde hij zich dat hij iets belangrijks was vergeten: zijn huiswerk!

Onne begon zich bezorgd en angstig te voelen. Hij was zijn huiswerk nog nooit vergeten en wist niet wat hij moest doen. Zijn geest was gevuld met negatieve gedachten en twijfels, en hij kon zich op niets anders concentreren.

Net op dat moment liep zijn zus Zeker het klaslokaal binnen. Ze kon zien dat Onne overstuur was en vroeg hem wat er aan de hand was. Onne legde uit dat hij zijn huiswerk was vergeten en niet wist hoe hij de situatie moest oplossen.

Zeker glimlachte en zei dat hij zich geen zorgen moest maken. Ze herinnerde hem eraan dat het ok?® is om fouten te maken en dat hij de vijf transformaties kon gebruiken om hem te helpen zijn onzekerheid te overwinnen.

Ten eerste vertelde Zeker Onne om de negatieve gedachten in zijn hoofd te negeren, of wat zij de “stem van onzekerheid” noemde. Vervolgens moedigde ze hem aan om die stem als inspiratie te gebruiken om tot een oplossing te komen.

Onne dacht erover na en realiseerde zich dat hij zijn leraar kon vragen of hij zijn huiswerk te laat kon inleveren. Hierdoor voelde hij zich iets beter.

Vervolgens herinnerde Zeker Onne aan de “stem van zekerheid”, de positieve stem binnenin die ons aanmoedigt om zelfverzekerd en creatief te zijn. Onne haalde diep adem en zei tegen zichzelf dat hij dit kon uitzoeken.

Hij besloot een lijst te maken van alle dingen die hij moest doen om zijn huiswerk in te halen. Met elke taak die hij voltooide, voelde hij zich steeds zelfverzekerder.

Uiteindelijk ondernam Onne actie en sprak met zijn leraar. Ze was begripvol en stemde ermee in om hem zijn huiswerk een dag te laat in te laten leveren.

Uiteindelijk heeft Onne een belangrijke les geleerd over het omgaan met onzekerheid en fouten. Met de hulp van zijn zus en de vijf transformaties was hij in staat om zijn angst en bezorgdheid te overwinnen en zijn huiswerk te voltooien.

Toen Onne die avond naar bed ging, voelde hij zich trots op zichzelf en dankbaar voor de hulp van zijn zus. En hij wist dat hij de volgende keer beter voorbereid zou zijn, dankzij de kracht van de vijf transformaties.

Welterusten, zoete dromen en vergeet niet om altijd in jezelf te geloven!

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?