Onne’s jaloezietransformatie: leren het succes van anderen te vieren

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Onne en Zeker waren uit voor een wandeling in het park. De zon scheen en de vogels zongen. Onne voelde zich een beetje down, maar hij wist niet waarom. Zeker merkte Onne’s verdriet op en vroeg hem wat er aan de hand was.

“Ik weet het niet zeker,” zei Onne. “Ik ben gewoon een beetje jaloers op mijn vriend, Jack. Hij doet het altijd zo goed op school en in de sport, en ik heb het gevoel dat ik het niet kan bijbenen.”

Zeker glimlachte en zei: “Onne, het is ok?® om soms een beetje jaloers te zijn. Maar je moet het nooit in de weg laten staan om het succes van je vriend te vieren.”

Onne was in de war. “Hoe bedoel je?” vroeg hij.

Zeker verklaarde de eerste transformatie van de vijf transformaties. Ze vertelde Onne dat onze eigen stem van onzekerheid ons soms jaloers kan maken op anderen. Maar we kunnen dat gevoel omzetten in inspiratie en vermaak door hun succes te vieren en van hen te leren.

Onne voelde zich nog steeds een beetje onzeker, maar hij luisterde naar het advies van Zeker. Ze vervolgden hun wandeling door het park, genietend van de bezienswaardigheden en geluiden om hen heen. Plotseling hoorden ze een luid gejuich van een nabijgelegen voetbalveld komen. Onne herkende Jacks stem en rende naar hem toe om te kijken wat er gebeurde.

Jack had net een doelpunt gemaakt en zijn teamgenoten feliciteerden hem. Onne voelde opnieuw een zweem van jaloezie, maar deze keer herinnerde hij zich wat Zeker hem had verteld. Hij besloot zijn stem van onzekerheid om te zetten in inspiratie.

“Wow, Jack, dat was geweldig!” Zei Onne, klappend voor zijn vriend. “Ik wil ooit net zo goed zijn als jij!”

Jack glimlachte en bedankte Onne voor zijn vriendelijke woorden. Onne voelde een warmte in zijn hart die hij nog nooit eerder had gevoeld. Hij besefte dat het vieren van het succes van zijn vriend nog beter was dan jaloers zijn.

Zeker glimlachte naar Onne en zei: “Zie je wel, Onne? Het transformeren van je stem van onzekerheid in inspiratie is een krachtig hulpmiddel. Het stelt je in staat om van anderen te leren en blij te zijn voor hun succes.”

Onne knikte, voelde zich blij en tevreden. Hij wist dat hij nog veel te leren had, maar hij was klaar om zijn stem van onzekerheid om te zetten in inspiratie wanneer dat nodig was.

Toen ze terug naar huis liepen, vertelde Zeker Onne over de andere transformaties van de vijf transformaties. Ze legde uit hoe de stem van zekerheid hem kon leiden om zelfverzekerd en positief te zijn, en hoe het ondernemen van actie op basis van wat hij leerde hem kon helpen groeien.

Onne luisterde aandachtig en nam alle wijze woorden van Zeker in zich op. Hij wist dat hij geluk had dat hij haar als zijn zus en beste vriendin had.

Ze kwamen thuis en Onne voelde een gevoel van vrede en geluk. Hij wist dat hij zijn stem van onzekerheid kon omzetten in inspiratie wanneer dat nodig was. En hij wist dat Zeker er altijd zou zijn om hem te begeleiden.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?