Onne’s reis naar vertrouwen: zenuwen overwinnen met de vijf transformaties.

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Terwijl de zon achter de bergen onderging, kroop Onne onder zijn warme deken en nestelde zich met zijn teddybeer. Hij voelde zich een beetje ongemakkelijk toen hij zich de spreekopdracht in het openbaar herinnerde die zijn leraar hem had gegeven. Onne hield niet van het idee om voor zijn klasgenoten te staan en te praten. Het deed zijn hart sneller kloppen en zijn handpalmen bezweet.

Zeker merkte Onne’s bezorgde uitdrukking op en kwam naast hem op het bed zitten. “Wat zit je dwars, broertje?” vroeg ze. Onne legde zijn angst voor spreken in het openbaar uit en hoe hij zichzelf niet in verlegenheid wilde brengen voor zijn klasgenoten.

Zeker luisterde aandachtig en herinnerde Onne aan de vijf transformaties. Ze moedigde hem aan om zijn stem van onzekerheid als inspiratie te gebruiken en zijn stem van zekerheid om zijn zelfvertrouwen te vergroten. “Je bent een geweldige spreker, Onne,” zei ze. “Je moet gewoon in jezelf geloven.”

De volgende dag werd Onne vastberaden wakker. Hij ging naar de bibliotheek en leende boeken over spreken in het openbaar. Hij bracht uren door met lezen en oefenen voor zijn spiegel. Onne vroeg Zeker zelfs om naar zijn oefentoespraken te luisteren en hem feedback te geven.

Naarmate de dag van de presentatie naderde, voelde Onne zich steeds zelfverzekerder. Toen het zijn beurt was om te spreken, liep hij met een grote glimlach op zijn gezicht naar de voorkant van de klas. Hij herinnerde zich de vijf transformaties en gebruikte zijn stem van onzekerheid als inspiratie. Onne sprak duidelijk en zelfverzekerd en iedereen in de klas luisterde aandachtig.

Na de presentatie kreeg Onne een applaus van zijn klasgenoten en een glimlach van zijn leraar. Hij kon niet wachten om Zeker er alles over te vertellen.

Toen Onne die avond in bed klom, voelde hij zich trots op zichzelf. Hij had zijn angst voor spreken in het openbaar overwonnen en een geweldige presentatie gegeven. Hij sloot zijn ogen en glimlachte, zich gelukkig en tevreden voelend.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?