Plankenkoorts overwinnen

Deel Avontuur

Onne voelde zich erg nerveus en onzeker omdat hij een toespraak moest houden voor de hele klas. Zeker, zijn oudere zus, merkte zijn angst op en benaderde hem.

Zeker: “Onne, ik zie dat je nerveus bent over je spraak. Herinner je je de eerste transformatie die we leerden? Negeer de stem van onzekerheid in je hoofd.”

Onne: “Maar wat als ik het verknal?”

Beveiliging: “Daar komt de tweede transformatie om de hoek kijken. Gebruik je stem van onzekerheid als vermaak en inspiratie. In plaats van je zorgen te maken over wat er mis kan gaan, moet je nadenken over wat je van deze ervaring kunt leren en hoe je ervan kunt profiteren.”

Onne haalde diep adem en probeerde zijn focus te verleggen naar het positieve. Hij begon na te denken over het interessante onderwerp van zijn toespraak en hoe hij het boeiend kon maken voor zijn klasgenoten.

Beveiliging: “Goed gedaan, Onne! Je gebruikt nu de derde transformatie, geleid door de stem van beveiliging. Focus op je zelfvertrouwen, inspiratie en creativiteit.”

Onne begon zich zelfverzekerder en enthousiaster te voelen over het geven van zijn toespraak. Hij oefende voor Zeker, die hem wat nuttige feedback en aanmoediging gaf.

Op de dag van de toespraak was Onne nog een beetje nerveus, maar hij herinnerde zich de vierde transformatie en ondernam actie. Hij stond rechtop, keek naar zijn klasgenoten en sprak duidelijk en zelfverzekerd.

Na de toespraak feliciteerde Zeker Onne en herinnerde hem aan de vijfde transformatie. “Vergeet niet, Onne, het leven zit vol met goede en slechte dingen. Je zult zowel de stem van onzekerheid als de stem van zekerheid tegenkomen. De beste manier om ermee om te gaan is om bevriend te raken met beide innerlijke stemmen en ze in je voordeel te gebruiken.”

Onne glimlachte en voelde zich trots op zichzelf omdat hij zijn plankenkoorts had overwonnen met behulp van de vijf transformaties.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?