The Little Performer: Plankenkoorts overwinnen

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Er was eens een jonge jongen genaamd Onne die graag zong en danste. Hij droomde ervan om voor veel mensen op een groot podium te staan. Maar elke keer als hij probeerde op te treden voor anderen, werd hij nerveus en bang. Zijn oudere zus Zeker leek altijd zo zelfverzekerd en hij wenste dat hij op haar kon lijken.

Op een dag werd Onne gevraagd om op te treden tijdens zijn talentenjacht op school. Hij was zo opgewonden, maar naarmate de dag naderde, begon hij zich steeds nerveuzer te voelen. Hij probeerde de stem van onzekerheid in zijn hoofd te negeren, maar het werd steeds luider.

Zeker merkte dat haar broertje bang was en besloot hem te helpen. Ze herinnerde hem aan de vijf transformaties en moedigde hem aan om ze te gebruiken. Ze oefenden samen, verbeeldden zich het podium en het publiek en gebruikten hun stemmen van onzekerheid als inspiratie.

Op de dag van de talentenjacht voelde Onne zich nerveus, maar hij herinnerde zich de transformaties en voelde zich iets zelfverzekerder. Toen hij aan de beurt was om op te treden, haalde hij diep adem en ging het podium op. Hij begon te zingen en te dansen, en al snel vergat hij al zijn angst. Hij begon zelfs te genieten!

Onne kreeg een groot applaus en voelde zich zo trots op zichzelf. Hij realiseerde zich dat hij met de hulp van zijn zus en de vijf transformaties zijn plankenkoorts kon overwinnen.

Vanaf die dag bleef Onne optreden en groeien als een kleine performer, altijd onthoudend om de vijf transformaties te gebruiken om zijn angsten en onzekerheden te overwinnen.

Het einde.

In dit verhaal voor het slapengaan kunnen kinderen leren over het belang van het onder ogen zien van hun angsten en de kracht van het gebruik van de vijf transformaties om ze te overwinnen. Het verhaal benadrukt ook de steun en aanmoediging die kan komen van broers en zussen of vrienden.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?