Tot ziens, mijn harige vriend

De verhaaltjes leeftijd 4+ zijn opzettelijk in – voor ouders begrijpelijke taal – geschreven. Er is dus (bewust) extra uitleg nodig tijdens het voorlezen aan de kleintjes. Dit zorgt voor een extra ouder-kind band. 

Deel Avontuur

Onne en Zeker speelden graag met hun harige vriend Paws. Paws was er altijd voor hen, maar op een dag werd Paws ziek en overleed. Onne en Zeker voelden zich verdrietig en verward. Ze wisten niet hoe ze moesten omgaan met het verlies van hun geliefde huisdier.

Terwijl ze in de achtertuin zaten, zag Zeker de prachtige bloemen in de tuin groeien. Ze herinnerde Onne eraan dat ze, net als de bloemen, ook al was Paws niet meer bij hen, nog steeds de gelukkige herinneringen konden koesteren die ze met hem hadden. Dit was de eerste transformatie – het negeren van de stem van onzekerheid en het focussen op het positieve.

Terwijl ze door de buurt liepen, zag Onne andere kinderen met hun huisdieren spelen. Hij voelde zich onzeker en vroeg zich af waarom ze hun harige vriend niet terug konden krijgen. Zeker herinnerde hem eraan dat iedereen zijn eigen unieke reis in het leven heeft en dat ze kunnen leren van hun ervaringen. Dit was de tweede transformatie – het gebruik van de stem van onzekerheid als inspiratie.

De derde transformatie was toen Zeker Onne hielp zich te concentreren op de positieve herinneringen van Paws. Ze spraken over alle leuke momenten die ze met hem hadden, en dit hielp hen zich veiliger te voelen in hun herinneringen.

Onne en Zeker besloten actie te ondernemen en hun harige vriend te eren door een herdenkingstuin voor Paws te cre?½ren. Ze plantten bloemen en plaatsten een foto van Paws in de tuin. Dit was de vierde transformatie – actie ondernemen op basis van wat ze leerden van de eerste drie transformaties.

Terwijl ze in de tuin zaten, spraken Onne en Zeker over hoe ze Paws misten, maar voelden ze zich ook dankbaar voor de tijd die ze met hem hadden. Ze realiseerden zich dat het leven vol ups en downs zit en dat ze konden leren vrienden te zijn met zowel de stem van onzekerheid als de stem van zekerheid. Dit was de vijfde transformatie – vriendschap sluiten met de twee innerlijke stemmen.

Onne en Zeker voelden een gevoel van vrede toen ze in de tuin zaten. Ze wisten dat hoewel Paws niet langer bij hen was, ze altijd de gelukkige herinneringen die ze met hem hadden konden koesteren. En zo leerden Onne en Zeker omgaan met het verlies van hun harige vriend Paws.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?