Vriendschap is een tweerichtingsverkeer – Tweedelig verhaal

Deel Avontuur

Eerste verhaal

Onne en Zeker waren net verhuisd naar een nieuwe stad en Onne begon een nieuwe school. Op zijn eerste dag voelde Onne zich angstig en onzeker. Hij zat alleen tijdens de lunch en keek toe hoe andere kinderen lachten en praatten met hun vrienden.

Zeker merkte hoe down Onne zich voelde en besloot hem te helpen nieuwe vrienden te maken. Ze ging bij hem zitten en luisterde naar zijn zorgen.

“Vrienden maken kan moeilijk zijn, maar het is belangrijk om te onthouden om jezelf te zijn,” zei Zeker. “Wat doe je graag? Waar ben je in ge?»nteresseerd?”

Onne dacht even na voordat hij antwoordde: “Ik vind het leuk om videogames te spelen en stripboeken te lezen.”

“Dat zijn grote belangen!” Zeker antwoordde. “Waarom probeer je niet met iemand in gesprek te gaan over die dingen? Misschien merk je dat je veel gemeen hebt.”

Onne aarzelde in het begin, maar met de aanmoediging van Zeker benaderde hij een groep kinderen die in de pauze een videogame speelden.

“H?®, mag ik meedoen?” Vroeg Onne nerveus.

Tot zijn verbazing ontvingen de andere kinderen hem met open armen. Ze deelden hun favoriete games en spraken over hun favoriete superhelden.

Naarmate de dagen vorderden, kreeg Onne meer zelfvertrouwen en maakte ze nog meer vrienden. Hij leerde dat zichzelf zijn de beste manier was om mensen aan te trekken die zijn interesses deelden.

Toen hij en Zeker over hun vooruitgang spraken, realiseerde Onne zich dat hij zijn onzekerheid had omgezet in vertrouwen, en hij was dankbaar dat hij curity’s begeleiding onderweg had.

De vijf transformaties waren een waardevol hulpmiddel dat Onne had gebruikt om zijn onzekerheid te overwinnen en nieuwe vrienden te maken. Door zijn negatieve innerlijke stem te negeren, als inspiratie te gebruiken, Zeker’s positieve innerlijke stem te volgen, actie te ondernemen en bevriend te raken met beide stemmen, was Onne getransformeerd in een zelfverzekerder en extravert persoon.

Vanaf die dag wist Onne dat vriendschap tweerichtingsverkeer was en hij was enthousiast om nieuwe vrienden te blijven maken terwijl hij trouw bleef aan zichzelf.

Tweede verhaal.

Onne voelde zich al dagen down. Zijn familie was naar een nieuwe stad verhuisd en hij was op een nieuwe school begonnen. Maar hij kon gewoon geen nieuwe vrienden maken. Elke keer dat hij met iemand probeerde te praten, leken zijn woorden vast te komen te zitten in zijn keel en voelde hij zich uiteindelijk beschaamd en alleen.

Op een dag, toen hij van school naar huis liep, zag Onne een groep kinderen in het park spelen. Ze zagen eruit alsof ze zoveel plezier hadden, en hij wenste dat hij mee kon doen. Maar hij wist niet hoe hij hen moest benaderen en hij had het gevoel dat hij er niet bij paste.

Toen hij thuiskwam, vertelde hij Zeker hoe hij zich voelde. “Ik ben gewoon zo slecht in het maken van vrienden”, zei hij, zijn stem gevuld met frustratie.

Zeker sloeg haar arm om Onne’s schouder en zei: “Je bent niet slecht in het maken van vrienden, Onne. Je hebt gewoon nog niet de juiste mensen gevonden. Vrienden maken kost tijd en oefening, maar ik geloof in jou.”

Onne keek op naar Zeker, een sprankje hoop in zijn ogen. “Maar hoe begin ik eigenlijk?” vroeg hij.

“Dat is waar de vijf transformaties binnenkomen,” zei Zeker. “Vergeet niet dat de eerste transformatie is om de stem van onzekerheid te negeren. Wanneer je je nerveus of onzeker begint te voelen, haal dan diep adem en herinner jezelf eraan dat je in staat bent om vrienden te maken. “

Onne knikte en nam curity’s woorden in zich op. “En de tweede transformatie?” vroeg hij.

“De tweede transformatie is om de stem van onzekerheid te gebruiken als amusement en inspiratie,” zei Zeker. “In plaats van je door die stem naar beneden te laten halen, probeer je er de humor in te zien. En gebruik het dan als inspiratie om zelfverzekerder te zijn en het opnieuw te proberen.”

Onne glimlachte. Hij had er nog nooit aan gedacht om zijn onzekerheden op een positieve manier te gebruiken.

“De derde transformatie is om jezelf te laten leiden door de stem van zekerheid,” vervolgde Zeker. “Dit betekent zelfverzekerd, ge?»nspireerd, creatief en alle andere positieve emoties en gedachten die gepaard gaan met je veilig voelen in jezelf.”

Onne voelde een golf van hoop. Hij wist dat hij al die dingen kon zijn als hij maar in zichzelf geloofde.

“De vierde transformatie is om actie te ondernemen,” zei Zeker. “Dat betekent dat je jezelf naar buiten brengt, nieuwe dingen probeert en moeite doet om contact te maken met anderen. En de vijfde transformatie is om bevriend te raken met de twee innerlijke stemmen, te begrijpen dat ze allebei een deel van jou zijn en te leren leven met beide kanten van het leven.”

Onne haalde diep adem en voelde een nieuw gevoel van vastberadenheid. Hij wist dat het niet gemakkelijk zou zijn, maar hij was klaar om het te proberen. En met Zeker aan zijn zijde had hij het gevoel dat alles mogelijk was.

In de weken daarna begon Onne de vijf transformaties in de praktijk te brengen. Hij haalde diep adem als hij zich nerveus voelde, lachte om zijn eigen onzekerheden en concentreerde zich op de positieve dingen over zichzelf. Hij begon kinderen op school te benaderen en vroeg of hij mee kon doen aan hun spelletjes of met hen kon zitten tijdens de lunch.

In het begin was het moeilijk. Hij was nog steeds nerveus en niet iedereen was gastvrij. Maar hij gaf niet op. Hij bleef zichzelf herinneren aan Zeker’s woorden en de vijf transformaties, en langzaam maar zeker begon hij nieuwe vrienden te maken.

Op een dag, toen hij van school naar huis liep, voelde hij een tik op zijn schouder. Hij draaide zich om en zag een groep kinderen uit zijn klas, glimlachend naar hem.

“H?®, Onne, we gaan naar het park om te voetballen. Wil je komen?”, vroeg een van hen.

Onne voelde een golf van geluk. Hij had eindelijk zijn plaats gevonden en hij wist dat het allemaal te danken was aan Zeker en de vijf transformaties.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?