Wiskunde is een puzzel

Deel Avontuur

Toen Onne en Zeker van school naar huis liepen, was Onne stil, verzonken in gedachten over zijn wiskundestrijd. Zeker merkte zijn stilte op en vroeg: “Waar denk je aan, Onne?”

Onne zuchtte: “Ik kan wiskunde gewoon niet begrijpen, hoe hard ik ook mijn best doe.”

Zeker legde een geruststellende hand op zijn schouder: “Herinner je je de tweede transformatie nog, Onne? Gebruik je stem van onzekerheid als vermaak en inspiratie. Wat kun je leren van deze strijd?”

Onne dacht even na en fleurde toen op: “Nou, ik zou kunnen leren om hulp te vragen en verschillende middelen te proberen om mijn vaardigheden te verbeteren.”

Zeker glimlachte: “Precies! En vergeet de derde transformatie niet, laat je leiden door je stem van zekerheid. Je kunt dit doen, Onne. Je bent slim en capabel, en met wat extra hulp kun je wiskunde overwinnen.”

Onne knikte, zelfverzekerder: “Je hebt gelijk, Zeker. Ik kan dit.”

De volgende dag op school benaderde Onne zijn wiskundeleraar na de les en vroeg om extra hulp. Zijn leraar was blij om hem te helpen en stelde enkele online bronnen voor om zijn leren aan te vullen. Onne sprak ook met Zeker’s oudere zus, die een whiz was in wiskunde, en ze bood aan om hem in het weekend les te geven.

Met zijn hernieuwde vastberadenheid en steun begon Onne te verbeteren in wiskunde. Hij gebruikte de middelen die zijn leraar aanbeval en oefende regelmatig met curity’s zus. Hij had het soms nog steeds moeilijk, maar hij liet zich er niet door naar beneden halen. Hij herinnerde zich de tweede en derde transformatie en gebruikte ze om positief en gemotiveerd te blijven.

Uiteindelijk, aan het einde van het semester, was Onne verrast en opgewonden om te zien dat zijn wiskundecijfer aanzienlijk was verbeterd. Hij rende om Zeker het goede nieuws te vertellen: “Ik heb het gedaan, Zeker! Mijn wiskundecijfer verbeterde dankzij de vijf transformaties en alle hulp die ik kreeg.”

Zeker omhelsde hem: “Ik ben zo trots op je, Onne. Je hebt je angsten onder ogen gezien en actie ondernomen, dat is de vierde transformatie. En je raakte bevriend met je twee innerlijke stemmen, de vijfde transformatie. Je bent echt een dappere en wijze jongeman.”

Onne glunderde van trots: “Bedankt, Zeker. Ik had het niet kunnen doen zonder jou en de vijf transformaties.”

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?