Woede transformeren: Onne en Zeker’s gids voor het beheren van emoties

Deel Avontuur

Onne had altijd moeite gehad met het beheersen van zijn woede. Hij raakte snel gefrustreerd en merkte dat hij reageerde zonder na te denken. Pas toen hij Zeker ontmoette, begon hij te leren hoe hij zijn emoties kon beheersen.

Zeker was een wijze en geduldige gids die Onne de vijf transformaties liet zien. Ze oefenden samen, te beginnen met mindfulness. Onne vond het in het begin moeilijk, maar Zeker moedigde hem aan om het te blijven proberen.

Terwijl ze door de transformaties gingen, begon Onne een gevoel van vrede en controle te voelen dat hij nog nooit eerder had ervaren. Hij leerde zich te concentreren op dankbaarheid en de positieve dingen in zijn leven te waarderen. Hij leerde vriendelijk en empathisch te zijn tegenover anderen, zelfs als hij zich gefrustreerd voelde.

Uiteindelijk werd Onne geconfronteerd met een situatie die hem normaal gesproken erg boos zou hebben gemaakt. Maar in plaats van uit te halen, herinnerde hij zich wat Zeker hem had geleerd. Hij haalde diep adem en concentreerde zich op het omzetten van zijn woede in positieve energie.

Het was niet altijd gemakkelijk, maar Onne ontdekte dat hij door de vijf transformaties te gebruiken, in staat was om zijn emoties op een gezonde manier te beheersen. Hij voelde zich meer in controle en meer vertrouwen in zichzelf.

Op een dag benaderde Onne Zeker en zei: “Bedankt dat je me hebt geleerd hoe ik mijn woede kan beheersen. Ik voel me een ander mens.”

Zeker glimlachte en zei: “Je bent een ander persoon. Je hebt een waardevolle les geleerd over het beheersen van je emoties en je kunt die kennis gebruiken om anderen te helpen.”

Onne voelde een gevoel van trots en voldoening, en hij wist dat hij Zeker altijd dankbaar zou zijn dat hij hem de weg wees.

Het einde.

 Felis bibendum ut tristique et egestas quis ipsum suspendisse ultrices. Ultricies mi quis hendrerit dolor magna eget est lorem. Etiam dignissim diam quis enim lobortis scelerisque fermentum dui. Ultricies integer quis auctor elit. Elementum integer enim neque volutpat ac tincidunt. In hac habitasse platea dictumst vestibulum rhoncus est pellentesque elit. Facilisis gravida neque convallis a cras semper auctor neque vitae. Porttitor massa id neque aliquam 

Je kunt ALLE* avonturen van Onne en Zeker GRATIS online lezen. Het enige wat je hoeft te doen is je te registreren -op onze partnerwebsite- met je emailadres. Daar kun je natuurlijk ook kleurrijke Ebooks en Paperback versies kopen.

Maak Onne en Zeker onderdeel van jouw dagelijkse leven.
Zeker staat klaar om ook jouw - met alles in je leven -te helpen!
Meer weten?